Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kaasutankkausasema löytyy nyt jokaisen IKEA-tavaratalon läheisyydestä – IKEA Suomi ja Gasum avaavat viidennen kaasutankkausasemansa Tampereella

IKEA Suomi ja Gasum vahvistavat keskinäistä kiertotalousyhteistyötään viidennellä kaasutankkausasemalla. Tampereen tavaratalon läheisyyteen 16. syyskuuta avatulta kaasutankkausasemalta voi tankata IKEA-ravintolan ruokahävikistä tuotettua biokaasua. Jatkossa kaasutankkausasema löytyy Suomen jokaisen IKEA-tavaratalon läheisyydestä.

Tampereen IKEA-tavaratalon läheisyyteen rakennettava kaasutankkausasema aukeaa 16. syyskuuta 2021. Uusi tankkausasema palvelee sekä jakelukalustoa että henkilöautoliikennettä jakelemalla paineistettua biokaasua ja maakaasua, joka jalostetaan IKEA-tavaratalojen ruokahävikistä.

– On upeaa, että syyskuusta alkaen kaasutankkausasema löytyy jokaisen IKEA-tavaratalomme läheisyydestä. Olemme ylpeitä, että voimme näin luoda vastuullisempaa arkea sekä omassa toiminnassamme ruokahävikkiä kierrättämällä että edistämällä vähäpäästöisempää liikennettä, sanoo IKEA Suomen vastuullisuusjohtaja Pirjo Pyykkö-Tuominen.

– Olemme iloisia ja ylpeitä yhteistyömme laajuudesta. Tällä edistämme Suomen liikenteen päästöjen vähentämistä mahdollistamalla vähäpäästöisen polttoaineen tankkaamisen eri puolella Suomea. Liikenteen päästöjen vähentäminen on yksi askel ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Edistämme kiertotaloutta ja tuotamme biokaasua liikenteen polttoaineeksi, jonka avulla polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä vähennetään jopa 90 prosenttia verrattuna perinteisiin polttoaineisiin”, iloitsee Gasumin Suomen liikenneyksikön maajohtaja Olli Paasio.

Kiertotalousyhteistyön ensimmäiset kaasutankkausasemat avautuivat vuonna 2018 Espoon ja Vantaan IKEA-tavaratalojen yhteyteen menestyksekkäästi. Asemat ovat saaneet erinomaisen vastaanoton sekä positiivista palautetta ja kuuluvat jo pääkaupunkiseudun suosituimpiin kaasutankkauspisteisiin. IKEA-tavaratalojen läheisyydessä olevia asemia löytyy lisäksi Raisiosta ja Kuopiosta. Kaasutankkausasemalle on kysyntää myös Tampereen alueella, jossa kaasuautokannan vuositason kasvu on huikeat 36 prosenttia, kun koko maassa kasvua on 32 prosenttia.

Kaasutankkausasemat ovat IKEA Suomelle yksi keino edistää kiertotaloutta ja konsernin tavoitetta olla vuoteen 2030 mennessä ilmastopositiivinen, eli vähentää kasvihuonepäästöjä enemmän kuin koko IKEA-toimitusketju tuottaa. Biokaasun liikennekäytöllä vähennetään polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia.

Tampereen uusi tankkausasema sijaitsee osoitteessa Murskekatu 1, 33840 Tampere.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi