Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

MINI vie telttailemaan vihreille kesälaitumille

Tänä kesänä kotimaassa matkailu on edelleen suosiossa, mutta siltä halutaan uusia elämyksiä. Matkailuauto on hauska tapa tutustua uusiin ympäristöihin, joten MINI pystyttää teltan auton katolle.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 -hybridi ja MINI Cooper SE -sähköauto ovat vähäpäästöisiä vaihtoehtoja hauskaan matkailuun. Molempien mallien lisävarusteena saatavaan kattotelineeseen saa kiinnitettyä teltan yöpymistä varten. Korkealta matkaajille avautuu uudenlainen näkymä ympäröivään luontoon.

Tunnetut tubettajat Mmiiisas ja TOMAS eli Miisa Rotola-Pukkila ja Tomas Grekov lähtevät yhdessä telttailemaan kesällä.

– Minulla on tosi odottavat ja innostuneet fiilikset, ja tästä tulee varmasti mahtava seikkailu. Aiomme valita jonkun kauniin maisemapaikan. Ihana herätä korkealta ja ihastella näkymää, Miisa Rotola-Pukkila sanoo.

– Retkelle tuntuu olevan ainakin helpompaa ja kätevämpää lähteä, kun varusteet ja teltta on autossa valmiina messissä. MINIn kattotelttasysteemi madaltaa kynnystä lähteä telttailemaan. Luulen, että nukkumiskokemus on pehmeämpi, näkymät paremmat ja fiilis muutenkin tunnelmallisempi. Odotan kokemusta innolla, Tomas Grekov sanoo.

Kaasujousilla nouseva teltta avautuu sekunneissa, ja sen sisään pääsee kiipeämään mukana tulevilla alumiinitikkailla. Teltan voi pimentää täysin tai avata ikkunaluukut, jolloin hyttyset jäävät ikkunoiden hyönteisverkkojen taakse. Teltassa on valmiina kaksi mukavaa makuupaikkaa.

– Telttailemme ehkä kerran kesässä, joskus vaan ihan mökin pihassa tunnelmoinnin vuoksi. Luulen, että auton katolla on ainakin vähän lämpimämpi ja miellyttävämpi yöpyä kuin maan tasolla varsinkin alkukesästä. Ajamme MINIllä Suomen halki pohjoista kohti ja telttailemme paikan päällä jossakin kauniissa luontokohteessa lammen rannalla. Suuntaamme reissuun Hossan kansallispuistoon, Rotola-Pukkila kertoo.

MINI Cooper SE -mallin tavaratila laajenee 211 litrasta takapenkki kaadettuna 733 litraan, joten mukana kulkevat vähintäänkin tarvittavat tavarat. MINI Cooper SE Countryman ALL4 -mallin tavaratilan voi laajentaa 405 litrasta hulppeaan 1275 litraan.

Molemmilla malleilla ajaminen on nautinnollista, sillä matalalla sijaitseva akku siirtää auton painopisteen alas. Aerodynaamisesti muotoiltuun koteloon pakattu teltta ei vaikuta sähäkkään suorituskykyyn juuri lainkaan.

Sähköisen voimalinjan ansiosta leiripaikan lähestyminen sujuu lähes äänettömästi. Lisäksi molempien mallien akuista riittää aivan toiseen malliin virtaa sähkötoimiselle kylmälaukulle, musiikin toistoon tai laitteiden lataamiseen kuin perinteisen polttomoottorimallien akuista.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 -hybridimallin autoverollinen alkaen-hinta on 43 835,18 euroa ja teltan kanssa 47 660,18 euroa. MINI Cooper SE -mallin autoverollinen alkaen-hinta on 38 661,12 euroa ja teltan kanssa 42 486,12 euroa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi