Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Opelin virtuaalinen museo on auki vuoden jokaisena päivänä

Koronakriisin keskellä Opelin markkinointi- ja viestintätiimi halusi mahdollistaa vierailut Opel Classic -museoon myös virtuaalisesti, helposti ja ilman aikarajoituksia. Rüsselsheimin tehdasalueelle entiseen K6-lastausasemaan rakennettu laaja kokoelma sisältää kattavan läpileikkauksen Opelin yli 120 vuoden autojen valmistuksesta ja 160 vuoden brändihistoriasta.

Museokierrokselle pääsee osoitteesta https://www.opel.com/microapps/opelclassic/

360 asteen virtuaalikierroksella voit nähdä yli 600 Opel-automallia ja 300 muuta mielenkiintoista esinettä Opel-ompelukoneista aina lentokoneen moottoreihin saakka. Virtuaalikierrokset on mahdollista kiertää joko erikseen rakennettujen teemakierrosten kautta tai vain kierrellä eri saleissa tutustumassa Opel-historiaan. Virtuaalikierroksen aikana mielenkiintoisimpien autojen, moottoripyörien tai polkupyörien päällä on keltainen infopiste. Pisteen napsauttaminen avaa informaatiopalkin, josta saat lisätietoa mm. kohteen teknisistä tiedoista.

Teemakierrokset rytmittävät vierailua

Opel Classic virtuaalikokoelmaan on helppo tutustua teemakierrosten avulla, joiden navigaatiovalinta löytyy sivuston vasemmasta yläkulmasta. Teemakierroksia on neljä: Alternative Drive, Rally Racing, Roaring Twenties ja Mobility for Millions.

Alternative Drive -teemakierros käsittelee epätavallisia konsepteja – kuten nopeusennätyksen vuonna 1928 kiinteällä rakettivoimalla saavuttanutta Opel RAK 2 -autoa. Rally Racing -teemakierros esittelee legendaarisia ralliautoja. Näyttelyn todellisia kohokohtia ovat mm. Walter Röhrlille Euroopan mestaruuden vuonna 1974 tuonut Opel Ascona ja Ari Vatasen vuoden 1983 Safari Rallin mestaruusauto. Nykypäivää edustavat Opel ADAM R2 ja upouusi Opel Corsa-e Rally – maailman ensimmäinen täyssähköinen ralliauto! Roaring Twenties -teemakierros vie vierailijan hillittömän kekseliäisyyden ajanjaksoon, jossa maailmanennätykset olivat aina rikottavissa. Rakennettiin kilpapyöriä, rakettimoottoripyöriä ja jopa lentokoneita. Neljäs teemakierros on nimeltään Mobility for Millions, jossa näkee mm. kaksipaikkaisen myyntimiesten ja lääkäreiden suosikin Opel Doktorwagenin, ”tree frogin” sekä pääsee tutustumaan Opel Kadettin historiaan sekä mallin muuntumiseen Opel Astraksi.

Opel Classic -virtuaalikierrosta ei ole suunniteltu vain bensiinin tuoksusta nauttiville. Se on riemullinen matka historiaan, mikä voi tuoda monelle muistikuvia nuoruudesta tai uutta tietoa Opel-brändin tarinasta 160 vuoden ajalta. Moderni saksalainen autonvalmistaja Opel kunnioittaa historiaa, mutta keskittyy tulevaisuuteen.  Vuoteen 2024 mennessä kaikista Opel-malleista on tarjolla sähköistetty versio ja vuodesta 2028 lähtien Opel tarjoaa ainoastaan täyssähköisiä malleja.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi