Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Peräti 10 prosenttia enemmän palkkaa – Lidlin uudistus nosti logistiikan työntekijöiden palkkoja roimasti

Lidl korotti viime syksynä jakelukeskustensa työntekijöiden palkkoja. Nyt palkkauudistuksen ensimmäiset tulokset ovat nähtävillä. Palkat ovat nousseet keskimäärin 10 prosenttia, kun verrataan varastotyöntekijän nykyistä peruspalkkaa kiinteine lisineen siihen, miten suuri palkka oli ennen uudistusta. Logistiikan alan työntekijöistä on kova kilpailu ja Lidlin tavoite on saada töihin alan parhaat työntekijät ja pitää heistä kiinni.

Lidlin jakelukeskusten työntekijöiden palkkapussit ovat lihoneet peräti 10 prosenttia sen jälkeen, kun yrityksessä otettiin käyttöön logistiikkalisä ja suoritepalkkio syyskuussa 2020. Logistiikan työntekijän palkka Lidlissä muodostuu TES-palkan päälle maksettavasta logistiikkalisästä ja henkilökohtaisesta suoritepalkkiosta. Lisäksi maksetaan TES:n mukaisia olosuhde-, ilta- ja viikonloppulisiä.

Uudistuksen myötä kuukausipalkat logistiikassa ovat nousseet keskimäärin lähes 9 prosenttia, eli yli 170 eurolla. Tuntipalkoissa nousua on keskimäärin noin 11 prosenttia, eli noin 1,30 euroa enemmän tunnilta.

– Logistiikan työntekijät huolehtivat, että myymälöissä on joka päivä juuri ne tuotteet, joita asiakkaat arjessaan tarvitsevat. Toisaalta kilpailu logistiikka-alan työntekijöistä on kiivasta. Haluamme pitää kiinni hyvästä, siksi nostimme palkkoja, Lidl Suomen uunituore henkilöstöjohtaja Päivi Ben Ammar perustelee.

Logistiikkalisä kaikille, suoritepalkkio keräilijöille – myymälöissä Lidl-lisä

Logistiikkalisää maksetaan kaikille Lidlin varastotyöntekijöille, joita on noin 750. Työkokemus ja työpaikan sijainti määrittävät lisän suuruuden. Lisässä huomioidaan myös alueelliset erot elinkustannuksissa.

Myymälätilausten keräilijät voivat lisäksi vaikuttaa ansioihinsa suoritepalkkiolla. Palkkio perustuu ripeyteen ja ahkeruuteen ja sitä voi tienata tuntipalkan päälle 0,50–2 euroa. Suurimmat maksetut suoritepalkkiot ovat asettuneet yli 250 euroon kuussa bruttona. Keskimäärin suoritepalkkiota maksetaan noin 60 euroa kuussa.

Lidlin myymälätyöntekijöille maksetaan Lidl-lisää, joka on työsuhteen pituudesta ja työpaikan sijainnista riippuen 1,5–10 prosenttia TES:n mukaisesta perustuntipalkasta.

Asiallinen palkka kannustaa töihin 

Lidlin tavoitteena on saada töihin alan parhaat työntekijät ja pitää heistä kiinni. Osaavat ja motivoituneet varastotyöntekijät ovat avainroolissa kaupan toiminnassa.

– Jakelukeskustemme toimintaa ei ole automatisoitu. Meille on tärkeää pitää ihmiset töissä ja uskomme, että palkan pitää olla kilpailukykyinen sekä harjoitteluvaiheessa että työvuosien karttuessa, sanoo Ben Ammar.

Lidlillä on Suomessa kolme jakelukeskusta, jotka sijaitsevat Järvenpäässä, Janakkalassa ja Laukaassa. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi