Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Polestar 2 -mallisto laajenee etuvetoisella versiolla

Polestar 2 -mallisto laajenee nyt uudella etuvetoisella Single motor -versiolla. Saatavilla on siis jatkossa kaksi voimansiirtovaihtoehtoa ja uusia lisävarustepaketteja. Täyssähköisen fastback-mallin hinnat alkavat jatkossa 50 100 eurosta, minkä ansiosta se on entistä laajemman asiakaskunnan saatavilla ja osaltaan vauhdittamassa siirtymää kohti kestävämpää liikkumista.

Polestar 2 on saanut kansainvälisesti paljon kiitosta asiakkailta ja lehdistöltä sekä voittanut lukuisia palkintoja. Muun muassa Red Dot myönsi Polestar 2:lle arvosanan Best of the Best vuoden 2021 tuotemuotoilukategoriassa.

Runsas vakiovarustelu jo perusmallista alkaen

Polestar 2 jatkaa vahvasti kestävän kehityksen ja edistyksellisen muotoilun tiellä. Ulkomuotoilu ja sisustus ovat suurilta osin samanlaisia kaikissa versioissa. Jokainen Polestar 2 -malli on tyylikäs kokonaisuus, jonka viimeistelevät Polestareille tunnusomaiset LED-valokuviot edessä ja takana sekä Polestarin kehyksettömät peilit.

Vakiovarustukseen kuuluva kangasverhoilu on vuonna 2020 esitellyn kasvipohjaisen WeaveTech-verhoilun tapaan valmistettu kasvimateriaalista. Se on saatavilla kahdella värivaihtoehdolla, jotka sopivat hyvin yhteen uusien 3D-kaiverrettujen koristepaneelien kanssa. Muita merkittäviä vakiovarusteita ovat High Performance -audiojärjestelmä 8 kaiuttimella, pysäköintitutka edessä ja takana sekä peruutuskamera.

Yhdistettävyys ja digitaalinen integraatio ovat myös keskeinen osa Polestar 2 -autoa. Android Automotive -käyttöjärjestelmään perustuva tieto- ja viihdejärjestelmä 11 tuuman keskinäytöllä ja 12,3 tuuman kuljettajan näytöllä on vakiona kaikissa malleissa. Myös Polestar-sovellukseen muiden auton toimintojen kanssa integroitu uusi Polestar Digital Key sisältyy vakiovarustukseen. Automaattisten ohjelmistopäivitysten ansiosta Polestar voi julkaista ohjelmistopäivityksiä langattomasti säännöllisin väliajoin.

Polestar 2 sai Euro NCAP:ltä 5 tähden arvosanan turvallisuudesta maaliskuussa 2021. Tästä kiitos kuuluu auton innovatiiviselle turvarakenteelle, kahdeksalle turvatyynylle ja erilaisille apujärjestelmille, kuten toisten ajoneuvojen, jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja tienreunan havaitsemistoiminnoille.

Voimansiirrot

Saatavilla on nyt kaksi voimansiirtovaihtoehtoa. Nykyinen 300 kW:n (408 hv) kaksimoottorinen malli 78 kWh:n akulla saa seuraa yksimoottorisesta versiosta, jossa on sama pitkän toimintamatkan akku ja 170 kW:n (231 hv) sähkömoottori.

VersioAkkukapasiteettiTehoAlustava kulutus* (WLTP)Alustava toimintamatka* (WLTP)
Long range Dual motor78 kWh300 kW (408 hv)660 Nm19,5-20,3 kWh/100 km450–480 km
Long Range Single motor78 kWh170 kW (231 hv)330 Nm17,1-18,3 kWh/100 km515–540 km

Varustepaketit

Lisävarustepaketit antavat autolle lisäarvoa ja pitävät tilausprosessin yksinkertaisena. Nykyinen Performance Pack on saatavilla vain Long range Dual motor -malliin, ja se sisältää Öhlinsin säädettävät iskunvaimentimet, Brembon jarrut, taotut 20-tuumaiset alumiinivanteet sekä kullansävyiset turvavyöt.

Plus Pack sisältää korkeatasoisia premium-varusteita, kuten panoraamalasikaton, Harman Kardon -audiojärjestelmän 13 kaiuttimella, WeaveTech-verhoilun, Black Ash -koristepaneelit, sähköisesti säädettävät lämmitettävät etuistuimet muistitoiminnolla, lämmitettävät takaistuimet, lämmitettävät pyyhkimensulat ja lämmitettävän ohjauspyörän sekä uuden lämpöpumpun.

Pilot Pack sisältää erityisiä turvallisuus- ja avustinjärjestelmiä, kuten Pixel LED -ajovalot ja LED-etusumuvalot, kuljettajan avustinjärjestelmän mukautuvalla vakionopeudensäätimellä ja Pilot Assist -toiminnolla, 360 asteen kameran ja pysäköintitutkat eri puolilla autoa sekä Driver Awareness -järjestelmän, jossa on kuollutta kulmaa tarkkaileva BLIS-järjestelmä ohjaustuella, risteävän liikenteen varoitin jarrutustuella sekä takatörmäysvaroitin.

Saatavilla on edelleen muutama erityinen yksittäinen varustevaihtoehto, kuten tuuletettu nappanahkaverhoilu (vaatii Plus Packin), metalliväri, 20-tuumaiset alumiinivanteet sekä puolisähköinen taitettava vetokoukku.

Hinnoittelu

Versiot ja paketitHinnat alkaen
Long range Single motorEUR 50 100
Long range Dual motorEUR 54 100
Long Range Dual motor Launch EditionEUR 57 790
Performance PackEUR 6 000
Plus PackEUR 4 500
Pilot PackEUR 3 500

Huom. Polestar Automotive Finland kantaa veron osuuden, eikä asiakkaan hinta ylläolevassa hinnastossa sisällä autoveron osuutta. Hankintatuen hintarajan tulkinnassa täyssähköautojen hankintahintaan lasketaan kuitenkin loka-joulukuussa tehtävissä ensirekisteröinneissä autovero, koska autoverolain muutosta ei vielä sovelleta ennen 1.1.2022. Tähän ei vaikuta hyvitetäänkö poistuva autovero asiakkaalle etukäteen. Viranomaisen tulkinnan mukaan autoverotonta hintaa ei hintarajan tulkinnassa vielä tänä vuonna voida soveltaa, koska uusi autoverolaki ei ole astunut voimaan.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi