Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Prätkällä töihin -päivän 4.6 teemana turvallinen ajoasenne – päivän keulakuvina moottoripyöräpoliisit

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä 4.6 kannustaa kaikki Suomen moottoripyöräilijät pyörän selkään ja näkymään suuren maailman tyyliin liikenteessä – turvallinen ajoasenne huomioiden. Päivän kummeina toimivat tänä vuonna moottoripyöräpoliisit.

Perjantaina 4. kesäkuuta vietetään valtakunnallista Prätkällä töihin -päivää. Teknisen Kaupan liiton moottoripyöräjaosto haluaa kannustaa kaikki moottoripyöräilijät näyttävästi liikenteeseen.

– Moni viettää päivänsä vielä kesäkuussakin etätöissä, mutta Prätkällä töihin -päivän kunniaksi voi hurauttaa moottoripyörällä vaikkapa lounaalle tai tehdä pienen päätä tuulettavan lenkin työpäivän päätteeksi, kun suuntaa ajatukset kohti viikonloppua, Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja Jarkko Tuomisto kehottaa.

Prätkällä töihin -päivän tarkoituksena on muistuttaa, että moottoripyörä on kätevä kulkuneuvo liikenteessä. Autoiluun verrattuna moottoripyöräily ei aiheuta yhtä paljon ruuhkia tai päästöjä.

– Parasta moottoripyöräilyssä on tietenkin sen tuoma ilo ja vapauden tunne. Se on yksi harvoista harrastuksista, joita voi korona-aikaan huoletta harrastaa. Moottoripyöräilyä parempaa stressin ja tai pahantuulen lieventäjää en tiedä, Tuomisto jatkaa.

Päivän keulakuvina moottoripyöräpoliisit

Tänä vuonna Prätkällä töihin -päivän teemana on turvallinen ajoasenne. Prätkäilystä ja sen tuomasta villistä vapaudesta voi nauttia myös turvallisesti, kun pitää ajaessaan järjen päässä sekä varusteet kunnossa. Aina pitää muistaa ajaa omien taitojensa mukaisesti.

Moottoripyöräpoliisi Sari Hukkanen.
Kuva: Petri Jauhiainen

Moottoripyöräpoliisit ovat erinomaisia turvallisen ajoasenteen esikuvia, sillä lähes miljoonasta vuosittaisesta ajokilometristä huolimatta, moottoripyöräpoliiseille sattuu erittäin harvoin onnettomuuksia. Siksi päivän kummeiksi valittiin moottoripyöräpoliisit Sari Hukkanen sekä Kimmo Järvinen, joka toimii myös moottoripyöräpoliisien kouluttajana.

­– Vahinkoja sattuu harvoin, koska osaamme käyttää ajoneuvoa riittävän hyvin, hallitsemme liikennesäännöt ja kunnioitamme niitä. Lisäksi valmistaudumme erilaisiin tilanteisiin huolellisesti ja saamme joka vuosi ajokoulutusta ennen kuin nousemme pyörän selkään, Hukkanen luettelee.

– Oma asenne sekä realistinen käsitys omista ajotaidoista sekä liikenteenlukutaito ovat moottoripyöräilijän tärkeimmät suojavarusteet. Toki myös muut varusteet on oltava kunnossa, Järvinen jatkaa.

Prätkällä töihin -päivän järjestää Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaosto. Moottoripyöräjaoston jäseniä ovat Brandt Oy Ab, Elfving Oy, Harley-Davidson Europe, KTM Nordic, Polaris Finland Oy, Sumeko Oy, Suzuki International Europe GmbH Suomen sivuliike ja Yamaha-Motor Europe.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi