Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Recharge-renkaat vakiona kaikkiin Volvon täyssähköautoihin

Volvo Cars haastaa perinteisen kesä- ja talvirengaskäytännön varustamalla täyssähköautonsa Pohjois- ja Keski-Euroopassa Recharge-renkailla, joita voi käyttää ympäri vuoden.

Tämä vakiorengassarja hallitsee turvallisesti monipuolisemmat sää- ja tieolosuhteet kuin perinteiset kesä- tai talvirenkaat. Volvo haluaa lisäksi tehdä asiakkaiden elämästä yksinkertaisempaa poistamalla renkaidenvaihtoon liittyvän vaivannäön. Ratkaisu vähentää myös CO2-päästöjä.

Recharge-renkaat ovat ensimmäiset ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetut renkaat, joilla on A-luokan energiatehokkuus. Tämä innovaatio noudattaa Volvon linjausta tarjota koko ajan enemmän kestävää kehitystä tukevia tuotteita.

Recharge-renkailla varustetulla Volvo XC40 -täyssähköautolla ajaminen voi vähentää energiankulutusta jopa 8 prosenttia ja pidentää keskimääräistä toimintamatkaa talvirenkailla ajamiseen verrattuna*.

Kun yhä useammat asiakkaat käyttävät vain yhtä rengassarjaa ympäri vuoden, alumiinivannetuotantoa voidaan vähentää, mikä tuo lisää ilmastollisia etuja.

“Sähköautoissa renkaiden matala vierintävastus on tärkeämpi ominaisuus kuin perinteisissä autoissa, koska sillä on suurempi vaikutus kulutukseen ja toimintamatkaan. Tavallisesti tämä koskee kesärenkaita, mutta me otimme huomioon myös talvikuukaudet ja saavutimme huomattavia etuja sekä asiakkaille että ympäristölle”, sanoo Volvon kestävän kehityksen keskuksen johtaja Gisela Blomkvist.

Perinteiset kesä- ja talvirenkaat eivät ole suuressa osassa Eurooppaa aina turvallisin vaihtoehto, kun tarkastellaan todellisia sää- ja tieolosuhteita.

Volvon turvallisuusasiantuntijat ovat havainneet, että perinteisten kesä- tai talvirenkaiden käyttö on vähemmän turvallista, kun olosuhteet ovat kuivat tai märät ja lämpötila on nollan tienoilla. Näissä olosuhteissa Recharge-renkaat ovat turvallisin vaihtoehto.

Recharge-renkaat on kehitetty erityisesti Volvon Recharge-mallistoa varten, ja ne tarjoavat tasapainoista ja turvallista suorituskykyä ympäri vuoden. Ne ovat erityisen toimiva ratkaisu, kun sää- ja tieolosuhteet vaihtelevat jatkuvasti.

“Täydellisessä maailmassa heräät aamulla, katsot ulos ikkunasta, kuuntelet säätiedotteen ja asennat autoosi olosuhteisiin sopivat renkaat. Tämä ei tietenkään ole käytännöllistä eikä mahdollista, joten Recharge-renkaat tarjoavat tasapainoisimman vaihtoehdon, joka pitää asiakkaat turvassa ympäri vuoden”, sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen asiantuntija Jan Ivarsson.

Recharge-renkaat eivät kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto kaikille. Perinteiset kitka- tai nastarenkaat ovat turvallisin ratkaisu asiakkaille, jotka asuvat tai käyvät alueilla, joilla talviolosuhteet ovat ankarat ja lumella tai jäällä ajaminen on yleistä. Tällaisia renkaita on edelleen saatavilla lisävarusteena.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi