Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Robotit aloittivat IKEA Kuopion varastolla – logistiikkauudistus toi kokonaisuudessaan 180 uutta työpaikkaa

IKEA Suomi on ottanutyhtenä maailman ensimmäisistä IKEA-maista käyttöön tuotepoimintaa tukevaa robotiikkaa. Osana yrityksen logistiikan uudistamistaKuopion tavaratalon yhteydessä olevaan varastoon rakennettiin robotiikkaa hyödyntävä alue, josta toimitetaan nyt valtaosa Suomen pakettitoimituksista. Maailmanlaajuisesti IKEA Suomi on nyt konsernin suunnannäyttäjä – kaikki asiakastilaukset toimitetaan suoraan kotimaan tavarataloista. Kaikkiaan logistiikkauudistuksien myötä IKEA Suomi loi yhteensä 180 uutta työpaikkaa ja otti jälleen askeleen kohti yhä ympäristöystävällisempiä sekä nopeampia toimituksia.

Suomessa IKEA Kuopion varaston tuotepoiminnassa on otettu käyttöön aivan uudenlaista robotiikkaa yhtenä ensimmäisistä IKEA-maista. Automaatio mahdollistaa poimintaprosessin nopeutumisen jopa kuusinkertaiseksi, mikä luo edellytykset myös toimitusaikojen lyhentymiselle. Robotiikka kasvattaa lisäksi poimintaprosessin tarkkuutta, mikä vähentää osaltaan tuotteiden vaihto- ja palautuskuljetuksia ja säästää näin ympäristöä.

– Kuopion varastoalueellamme luotsataan nyt koko konsernimme logistiikkaa kohti tulevaisuutta. Verkkokaupan kasvun myötä pakettitoimitusten määrä on lisääntynyt, ja odotamme tämän kehityksen jatkuvan. Nämä mittavat robotiikkainvestoinnit ovat tärkeä osa logistiikkauudistuksiamme, jonka avulla mahdollistamme tulevaisuudessa yhä ympäristöystävällisemmän toimitusketjun sekä nopeammat ja tarkemmat toimitukset asiakkaillemme Suomessa, kertoo IKEA Suomen maajohtaja Timo Hulmi.

Logistiikan uudistukset ovat tuoneet IKEA Suomeen yhteensä 180 uutta työpaikkaa. Samalla uudenlainen robotiikka mahdollistaa entistäkin ergonomisemman, modernimman työympäristön sekä monipuolisemmat logistiikan työnkuvat.

– Uudistuksien myötä olemme luoneet 50 uutta työpaikkaa Kuopion tavaratalomme logistiikkaan. Lisäksi muihin Suomen tavarataloihimme on syntynyt yhteensä 130 uutta logistiikan työpaikkaa. Matkamme automaation ja uusien työskentelytapojen käyttöönotossa on vielä kesken, mutta näemme että uudet ratkaisut ja työn sisällön monipuolistuminen tekevät logistiikan työstä jatkossa entistäkin ergonomisempaa ja mielekkäämpää, Hulmi kertoo. 

IKEA uudisti koko logistiikkatoimintonsa entistä sujuvammaksi, edullisemmaksi sekä vastuullisemmaksi

Investoinnit robotiikkaan ovat osa IKEA Suomen logistiikan uudistamista yhä sujuvammaksi ja vastuullisemmaksi. Uudistuksien myötä tavaratalot on otettu entistä tehokkaammaksi osaksi jakeluverkostoa, kun IKEA Suomi on ensimmäisenä IKEA-maana siirtynyt syksyllä toimittamaan kaikki asiakastilaukset suoraan Suomen tavarataloista kansainvälisten keskusvarastojen sijaan. Samalla valtaosa Suomen pakettitoimituksista on keskitetty Kuopioon, minkä ansiosta pakettitoimitusten hiilidioksidipäästöt on saatu puolitettua suhteessa aiempaan. Tavaratalotoimitusten myötä koko IKEA-valikoima on saatavilla asiakkaille verkkotilauksina. Uudistuksien myötä tuotteiden toimitusmatkat lyhenevät ja kuljetuksista aiheutuvat päästöt vähenevät.

Osana logistiikkauudistuksia myös keskusvarasto siirrettiin Ruotsista Puolaan, mikä lyhentää tavarantoimittajien kuljetusmatkoja sekä mahdollistaa vähempipäästöisten kuljetusmallien, kuten junan ja laivan, käytön Puolasta Suomeen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi