Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tavaraliikenteen laatu- ja ympäristöjärjestelmät yhteisen sateenvarjon alle – SKAL ja AKL-Sertifiointi yhteistyöhön

Kuljetusyrittäjäjärjestö SKAL:n liiketoimintayhtiö SKAL Kustannus Oy on solminut yhteistyösopimuksen AKL-Sertifiointi Oy:n kanssa koskien ISO 9001- ja ISO 14001 – standardia toteuttavien laatu- ja ympäristöjärjestelmien tarjoamista jäsenistölleen. Sopimuksen myötä kuljetustoiminta saadaan kattavasti virallisen, akkreditoidun sertifioinnin piiriin. Johtamisjärjestelmien toteuttaminen parantaa tutkitusti muun muassa asiakastyytyväisyyttä, yrityksen kilpailukykyä ja henkilöstön hyvinvointia.

SKAL Laatuhyväksyntä -auditointi on tunnettu ja arvostettu ISO-standardiin perustuva laatuhyväksyntä. Siltä on kuitenkin puuttunut virallinen akkreditointi. AKL-Sertifiointi Oy:llä puolestaan on Finas-akkreditointipalvelun akkreditointi, mutta yritykseltä on puuttunut kuljetusalan erityisosaaminen. ISO-sertifiointi parantaa kohdeyrityksen asiakastyytyväisyyttä, kannattavuutta, työtyytyväisyyttä ja nauttii korkeaa arvostusta logistiikka-alalla. Näistä syistä SKAL piti tärkeänä voida tarjota sitä kuljetusyrityksille:

– Kun yhdistämme AKL:n sertifioinnin ja SKAL:n kuljetusalan osaamisen, tuote paranee entisestään. Voimme tarjota kuljetusyrityksille yhä kattavampia laatupalveluita, toteaa SKAL Kustannuksen liiketoimintajohtaja Petri Murto.

Sertifioinnin tilaava yritys tekee sopimuksen auditoinnista AKL-Sertifiointi Oy:n kanssa. Varsinaisen auditoinnin suorittaa SKAL Kustannus Oy:n asiantuntija. Yhteistyö kartuttaa AKL-Sertifioinnin tietopääomaa ja tekee siitä myös maanteiden tavaraliikenteen auditoinnin osaajan:

– Kuljetusyritykset ovat meille kiinnostava uusi asiakaskunta ja odotamme yhteistyötä innolla. Tästä tulee molemminpuolinen oppimispolku, arvioi AKL-Sertifiointi Oy:n sertifiointitoiminnan päällikkö Juha-Matti Lämsä.

Asiakkaat toivovat yleensä auditointia paikan päällä. Korona-aikana auditointeja on tehty etänä ja hybridimuodossa, mikä näyttäisi olevan myös tulevaisuutta. Osa auditoinnista voidaan suorittaa digitaalisin yhteyksin. SKAL Kustannus Oy ja AKL-Sertifiointi Oy käynnistävät asiakkaiden laatu- ja ympäristösertifioinnit yhteistyössä syyskuussa 2021. Myös SKAL Laatuhyväksyntä säilyy SKAL Kustannus Oy:n tarjonnassa.

Lisätietoja palvelusta

AKL-Sertifiointi Oy on autoalalle pätevöitynyt johtamisjärjestelmien sertifiointilaitos, joka tarjoaa kansainvälisesti tunnustettujen ISO 9001 – ja ISO 14001 – laatu- ja ympäristöstandardien sertifiointipalveluja. Yhtiön toiminta on akkreditoitu Finas-akkreditointipalvelun toimesta. AKL-Sertifiointi tuntee yksityiskohtaisesti autoalan toimijoiden prosessit ja asiakasyritysten tarpeet. Yhtiön pätevyysalue kattaa auto- ja konekaupan vähittäis- ja tukkumyynnin, vuokraamisen, korjauksen ja huollon toiminnot, katsastustoimialan sekä yhteistyön myötä uutena toimialana kuljetus- ja logistiikkapalvelut. Autoalan Keskusliitto perusti AKL-Sertifiointi Oy:n vuonna 2011.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi