Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tuusulassa yksi Uudenmaan suurimpia logistiikkakeskuksia

Tuusulan Jusslan yritysalueella vuodesta 2017 toiminut Logitri Oy avasi neljännen palveluvarastonsa kesäkuussa. Laajennus kasvattaa yrityksen logistiikkakeskuksen Uudenmaan suurimpien joukkoon. Seitsemän jalkapallokentän suuruinen, 51 000 kerrosneliömetriin kasvanut logistiikkakeskus on rakennettu neljässä vaiheessa. Neljäs, kesäkuussa toimintansa aloittanut halli on kooltaan 17 500 k-m2. Logistiikkakeskuksen ensimmäisessä osassa on yli 20 000 neliötä elintarvikkeille tarkoitettua lämpötilakontrolloitua varastotilaa.

– Tuusulassa on ollut tilaa kasvaa liiketoimintamme kasvun tahdissa, kertoo Logitrin toimitusjohtaja Jarno Hanhinen.

Laajennuksen myötä yritys siirtää toimintansa kokonaan Tuusulaan. Tällä hetkellä se toimii myös Vantaalla.

– Sijaintimme Etelä-Tuusulassa on logistisesti erinomainen. Tavarankuljetuksen pääväylät ovat aivan vierellä ja satama lähellä. Lentokentällekin on lyhyt matka, toteaa Hanhinen, ja jatkaa:

– Logistiikka-alan yritykselle sopii, että täällä on selkeästi suuremmat tonttipihat.

Logistiikkakeskuksella käykin melkoinen rekkaralli, sillä pihaan ajaa päivittäin keskimäärin 100 raskasta ajoneuvoa. Logitri tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvarastoinnin logistiikkapalvelua varastoinnista tilausten paketointiin ja lähetykseen saakka.

– Asiakkaallamme voi olla meiltä kaksi lavapaikkaa tai jopa 50 000 lavapaikkaa. Palvelemme siis kaikenkokoisia yrityksiä, Hanhinen sanoo.

Kasvumahdollisuudet houkuttelevat yrityksiä Tuusulaan

Logitri työllistää Tuusulassa 150 logistiikka-alan ammattilaista. Laajennuksen myötä yritys palkkaa lisää työvoimaa. Logitri onkin Jusslan yritysalueen suurimpia yksityisiä työllistäjiä. Hanhinen näkee, että sillä on ollut oma merkityksensä alueen elinkeinoelämän kehittymiseen.

– Toimitilamme ympäristöön on syntynyt useita eri alojen yrityksiä, joiden palveluita työntekijämme käyttävät.

Tämä ketjureaktio ilahduttaa myös Tuusulan kuntaa. Tuusulan logistinen sijainti keskellä Uuttamaata ja lähellä lentokenttää on monille Kehä III:n varren kasvuyrityksille erityisen houkutteleva. Tuusula imee nyt myös paljon uusia asukkaita, joten osaavaa työvoimaa löytyy aivan läheltä. Liikenteellisesti Tuusula on helposti saavutettavissa kaikkialta HSL-alueen matkalipulla.

– Logitri Oy on merkittävä toimija Tuusulassa ja alansa huippu. Erityisesti ilahduttaa koko toiminnan siirtyminen nyt Tuusulaan, sanoo elinvoimajohtaja Kristiina Salo.

–  OP:n, Logitrin ja Jatkeen yhteistyö alkoi vuonna 2017 ja hanke on hyvä esimerkki käyttäjän tarpeiden toteuttamisesta yhteistyössä rakentajan kanssa. Logistinen toimiala on kokenut merkittävän murroksen ja kasvun kuluneina vuosina ja on ollut hieno matka mahdollistaa Logitrin kasvu toteutetuilla investoinneilla, tätä kasvua myös Tuusulan kunta on tukenut tehokkailla kaavoitus- ja lupakäytännöillään, toteaa OP Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkiaho.

Tuusula kehittää etelä-Tuusulaan uutta Rykmentinportin yritysaluetta, jonka isojen tonttien uskotaan kiinnostavan erityisesti pk-seudun toimijoita. Alueen yritystontit ovat tulossa myyntiin tänä vuonna. Kasvunvaraakin on, sillä työpaikka-alueen koko tulee kaksinkertaistumaan tulevaisuudessa.

Uusiutuvaa energiaa Logitrille 1 600 aurinkopaneelilla

Vuonna 2017 alkaneessa rakentamisessa on alusta asti panostettu kestävään rakentamiseen. Logistiikkakeskuksen valtava 70 000 neliön piha-alue on asvaltoitu ns. matalaenergiapäällysteellä, jonka valmistus kuluttaa merkittävästi vähemmän fossiilisia polttoaineita.

Vuorokauden ympäri toimiva palveluvarasto valaistaan liiketunnistimilla varustetuilla led-valaisimilla.

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa on katolle asennettu 1 600 aurinkopaneelia, ja myös muiden hallien katoille rakennetaan aurinkovoimalat. Viimeisimpään vaiheeseen toteutetaan myös maalämpöratkaisu. Niiden lasketaan tuottavan 20 prosenttia logistiikkakeskuksen sähköntarpeesta ja noin neljänneksen lämmön tarpeesta.

– Logitrin lähtökohtana oli hyödyntää uusiutuvaa energiaa logistiikkakeskuksen ratkaisuissa. Näin aurinkovoimala saatiin valmisteltua kustannustehokkaasti jo suunnittelupöydällä. Tuusulan kunta on mahdollistanut Jatkeelle tämän mittavan logistiikkakeskuksen kehittämisen ja kaavoituksen sitä mukaa kuin alue on laajentunut, toteaa Jatke Oy:n toimitilarakentamisen johtaja Pauli Karjalainen

–  Yritysten ilmastoteot tukevat Tuusulan kunnan ilmastotavoitteita, kannustaa Salo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi