Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo Trucksille sähkökuorma-autojen ennätystilaus

Volvo Trucks on saanut sadan FM sähkökuorma-auton tilauksen Pohjois-Euroopan suurimmalta kuljetus- ja logistiikkayhtiö DFDS:ltä. Kauppa on Volvo Trucksin suurin sähkökuorma-autojen tilaus tähän mennessä ja yksi kaikkien aikojen suurimmista raskaiden sähkökuorma-autojen tilauksista.

”Tämä on merkittävä virstanpylväs sitoutumisessamme fossiilivapaisiin kuljetuksiin ja olen erittäin ylpeä kumppanuudestamme DFDS:n kanssa. Yhdessä osoitamme, että sähköiset kuljetusratkaisut ovat toteuttamiskelpoinen ratkaisu jo tänään. Uskon, että tämä rohkaisee monia muita asiakkaita ottamaan ensimmäisen askeleen omalla sähköistysmatkallaan”, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm kertoo.

Ensimmäinen Volvo FM Electric sähkökuorma-auto luovutettiin DFDS:lle elokuussa. Sadan uuden kuorma-auton toimitukset alkavat ensi vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Volvo FM Electric sähkökuorma-autojen ensimmäiset toimitukset DFDS:lle alkavat vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä ja jatkuvat koko vuoden 2023. Kuorma-autoja tullaan käyttämään sekä lyhyissä että pitkissä kuljetuksissa DFDS:n kuljetusjärjestelmässä Euroopassa.  

”Olemme päättäneet DFDS:llä tehdä osamme osallistumalla hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja kestävän toimitusketjun luomiseen. Tiedämme, miten tärkeää sähköistäminen on matkalla saavuttaa CO2-tavoitteet ja toivon, että voimme innostaa muita, kun siirrymme eteenpäin tässä elintärkeässä muutoksessa”, DFDS:n johtaja ja logistiikkajohtaja Niklas Andersson sanoo.

FM Electric sähkökuorma-auton kantavuus on 44 tonnia (yhdistelmäpaino) ja kantama jopa 300 km. Täydennyslatauksella lounaan aikana etäisyyttä voidaan pidentää. Ajoneuvot voidaan ladata sekä yönylilatauksella (jokaisen auton mukana tulee AC laturi) että suuritehoisella latauksella  (DC-lataus). DFDS on valinnut rahoitusratkaisun, jonka Volvo Financial Services tarjoaa. 

Läpimurto sähkökuorma-autoille Euroopassa

Raskaiden kuorma-autojen sähköistystrendi kiihtyy. Euroopassa on tänä vuonna rekisteröity muutama sata yli 16 tonnin sähkökuorma-autoa. Näistä noin 40 prosenttia on Volvon sähkökuorma-autoja.

”Selkeä tavoitteemme on ajaa sähkökuorma-autojen muutosta, ja markkinajohtajan asemamme osoittaa, että olemme ehdottomasti oikealla tiellä. Tavoitteemme vuodelle 2030 on, että puolet maailmanlaajuisista toimituksistamme on sähkökuorma-autoja. Olemme iloisia nähdessämme, että asiakkaidemme kasvava kiinnostus on alkanut näkyä tilauksissa, eikä vähiten tämän DFDS:n vaikuttavan tilauksen kautta”, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm sanoo.

Volvo Trucks aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2019 yhtenä ensimmäisistä kuorma-autovalmistajista. Tuotevalikoimaan kuuluu nyt kuusi sähköautomallia – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL ja Pohjois-Amerikassa myytävä Volvo VNR.

Tietoja DFDS:stä

DFDS tarjoaa lautta- ja kuljetuspalveluja Euroopassa ja sen ympärillä. Sen liikevaihto on 19 miljardia Tanskan kruunua. Työntekijöitä yrityksellä on 10 000 yli 20 maassa. DFDS:n pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja se on listattu Nasdaqin pörssissä Kööpenhaminassa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi