Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Asuntomessujen elämyksellisemmät saunat on valittu

Sauna from Finland valitsi jälleen Asuntomessujen kolme elämyksellisintä saunaa. Palkitut saunat ovat hyvin harmoniassa niin talon kuin ympäristönkin kanssa ja niissä korostuu sekä arjesta irtautuminen että läsnäolo ja rentoutuminen. Palkinnon saivat Naantalin Aurinkolinna, Honka Haiku, Wing ja Talo Pukkila. Saunarivitalolle tuli kunniamaininta.

Naantalin Aurinkolinnan sauna oli raadin ykkösvalinta

Sauna from Finland -yhdistyksen asiantuntijaraati tutustui messukotien sauna- ja spa-osastoihin Naantalissa ja valitsi joukosta elämyksellisimmät kohteet. Valinta ei tänä vuonna ollut helppo, sillä monissa saunoissa näkyi persoonallinen kädenjälki, upeita maisemia oli hyödynnetty hienosti ja materiaaleja käytetty kekseliäästi. Tämän vuoden saunoissakin näkyy yksi messujen kantavista teemoista, luonnon kunnioitus. Moni sauna on myös hyvin kunnianhimoisesti toteutettu.  

Sauna from Finlandin asiantuntija Satu Ilomäki kehuu saunojen materiaalivalintojen vaihtelevia  ja erilevyisiä profiileja, sillä ne tekevät lopputuloksesta kiinnostavan.

 ”Selkeästi saunoissa suositaan taas luonnollisuutta sekä puun lämpimiä sävyjä. On kiva, että oman kodin rakentajista on tullut rohkeampia ja uusia juttuja uskalletaan kokeilla. On myös hienoa, että ihmiset ovat valmiita satsaamaan saunoihin ja pesutiloihin, sillä laatusauna tarjoaa kokonaisvaltaisemman nautinnon kuin peruslöylyhuone.

Sauna from Finlandin asiantuntijaraadin mukaan viime vuoden kohteisiin verrattuna muun muassa kiukaiden valinnassa eri mallien ja värien välillä oli yllättävän paljon vaihtelua.   

Sauna from Finlandin valinnat perusteluineen:

Naantalin Aurinkolinna (messukohde 28)

Naantalin Aurinkolinnan sauna oli raadin ykkösvalinta

Saunaelämys alkaa tilavasta pukuhuoneesta. Saunaosaston yksilöllinen ilme syntyy niin laadukkaista materiaalivalinnoista kuin persoonallisista yksityiskohdista kankaista kasveihin. Näkymät saunasta ovat vertaansa vailla ja saunassa mahtuu hyvin myös olemaan pitkällään. Leveät lauteet ja paneelimateriaali tekevät saunasta näyttävän, tyylikkää ja sopusointuisen kokonaisuuden. Epäsuora valaistus ylälauteen alla tuo tunnelmaa saunaan myös pimeinä vuodenaikoina. Suihkutilasta pääsee kulkemaan katetulle terassille, jonka kesäkeittiö tekee saunaelämyksestä moniaistisen. Poreamme terassilla viimeistelee elämyksen.

Honka Haiku (messukohde 3)

Honka Haikun spa-alue hellii kaikkia aisteja.

Honka Haikun luonnonmukaiset ja kestävät valinnat näkyvät sauna- ja spa-alueen toteutuksessa. Sisäpiha, spa-alue, suihkutila sekä sauna ovat  tasapainossa keskenään ja alue hellii kaikkia aisteja. Koko seinän levyinen ikkuna spa-alueella saa kylpyhetken tuntumaan siltä, kuin istuisi metsän keskellä. Saunan tummiin seiniin on luotu kaunis kontrasti vaaleilla valaistuilla lauteilla. Ikkunasta tuleva luonnonvalo riittänee yksinään myös tuomaan valoa löylyhetkeen. Merkittävästi tilan tuntua, syvyyttä ja avaruutta lisää ala- ja ylälauteen välin jättäminen avoimeksi. Katon kapea rimoitus jatkuu koko saunaosastolla samanlaisena ja yhdistää tilat mukavasti.

Wing (messukohde 15)

Wingin sauna muodostaa hyvin harmonisen kokonaisuuden talon kanssa.

Talon takaosaan sijoitetusta saunakokonaisuudesta on lyhyt matka terassille, josta näkee Luonnonmaan saaren upeat ja rauhoittavat maisemat. Talossa ei ole suoria 90 asteen kulmassa olevia seiniä, joten saunakin on muodoltaan uniikki. Löylyhuone on sekä toimiva että kompakti, ja ikkunasta näkyy metsä. Lauteet ovat yksinkertaisen tyylikkäät ja saunan puhtaanapito vaikuttaa helpolta. Suihkutilan jakaa kaunis lasiseinä, joka kääntyy tarpeen mukaan eri suuntiin. Tilan kiiltävät kivilaattaseinät ovat persoonalliset ja täysin talon luonnonläheisyyteen sopivat.

Talo Pukkila (messukohde 12)

Talo Pukkilan saunassa löylyä riittää useammallekin saunojalle.

Talo Pukkilan elämys tuntuu hyvin avaralta, sillä saunaosastolta pääsee kahdelle eri terassille vilvoittelemaan. Myös itse saunasta näkee hyvin ulos luontoon sekä terassille.  Saunaosasto on järkevästi sijoitettu talon toiseen laitaan. Saunaan mahtuu suurempikin joukko kerralla. Tilan tuntua lisää saunan kokolasitus. Pyöreä kiuas luonnonkivineen luo tyylikkään ilmeen ja takaa kosteat löylyt näin isossa saunassa. Spa-alueen materiaalit ovat elegantteja ja korkealaatuisia. Kokonaisuus on viimeistelty ripauksella messinkiä.

Kunniamaininta: Saunarivitalo (messukohde 18b)

Saunarivitalo tarjoaa mökkisaunamaisen elämyksen kaikille.

Sauna from Finland on aina iloinen nähdessään uusia innovaatioita, jotka mahdollistavat asukkaiden hyvinvoinnin sekä arjesta irtautumisen saunomisen avulla. Raati uskoo messualueen rannassa sijaitsevasta porrastetusta saunarivitalosta tulevan hyvin suositun. Tummista saunoista sekä terassien porealtaista näkyy ranta-alueelle, joten luvassa on suomalaisille rakas mökkisaunaelämys aivan asuinalueen vieressä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi