Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Autoala panostaa osaamiseen nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä

Autoalan jälkimarkkinoinnin osaajatapahtumassa AKL Tech Dayssä Jyväskylän Paviljongissa tarkasteltiin jälkimarkkinointia energiatehokkuuden, kestävän kehityksen, kilpailukyvyn ja koulutuksen näkökulmista teemalla ”Kestävästi tulevaisuuteen”. Päivään osallistui paikan päällä yli 250 autoalan ja opetusalan ammattilaista. Tilaisuudessa julkistettiin myös vuoden Autoalan koulutuksen järjestäjä -kilpailun voittaja, Turun ammatti-instituutti (TAI).

Kuvassa vas. TAIn koulutuspäällikkö Mikko Hauninen, lehtori Hermanni Salonen ja AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg (Kuva: Kalle Kalaja, Suomen Autolehti)

Uusien teknologioiden ja palveluliiketoiminnan kehityksen myötä on tärkeää entisestään vahvistaa koulutuksen ja tutkimustoiminnan toimintaedellytyksiä ja korkeaa laatua. Autoalan Keskusliiton omistama säätiö palkitsee vuosittain ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjän, joka on esimerkillisesti kehittänyt autoalan koulutustoimintaa oppimisen, toimintaympäristön muutosten ja teknologian kehittymisen näkökulmasta. Voittaja saa palkinnoksi alan opettajien koulutukseen tarkoitetutun rahapalkinnon ja pokaalin.

”Tämän hetken suurimpia haasteita autoalalla on osaavan työvoiman saatavuus ja yritysten kyky vastata toimintaympäristön nopeisiin muutoksiin. Tarvitaan pitkäjänteistä yritys-oppilaitosyhteistyötä kaikkien kouluasteiden kesken. Turun ammatti-instituutin toiminnassa korostuu vahva kehitystyö osaamisen kehittämisessä uuden teknologian laitteita hyödyntäen sekä esimerkillinen yhteistyö alueen yritysten kanssa”, toteaa säätiön asiamies, Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Turun ammatti-instituutti palkittiin Autoalan koulutuksen järjestäjä -palkinnolla

”Olemme panostaneet oppimisympäristöjen ja opettajien osaamisen kehittämiseen. Oppimisympäristöjen kehittämisprojektit on tehty vahvassa yhteistyössä laitetoimittajien kanssa ja opettajien pätevöittämiskoulutuksiin olemme saaneet kumppanit merkkiorganisaatioista. Työelämä on mukana kaikessa tekemisessämme. Henkilökuntamme on sitoutunut esimerkillisesti uusien opetusmenetelmien ja välineiden käyttämiseen ja opiskelijat viihtyvät ja työllistyvät hyvin”, Turun ammatti-instituutin lehtori Hermanni Salonen toteaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi