Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Autoteollisuus tutuksi jo opiskeluaikana – Uusi opintokokonaisuus syventää Turun AMK:n ja Valmet Automotiven yhteistyötä

Turun ammattikorkeakoulussa alkaa uusi laaja opintokokonaisuus, jossa opettajina on Turun ammattikorkeakoulun henkilökunta ja Valmet Automotiven asiantuntijat.

Kuvituskuva

Future of Automotive Business and Technology -opintomoduuli on yhteensä 15 opintopisteen laajuinen kurssikokonaisuus, joka koostuu kolmesta eri viiden opintopisteen kurssista. Näistä kursseista ensimmäinen, johdatus ajoneuvoteollisuuteen, alkoi keskiviikkona 26. lokakuuta. 

– Yhteensä kurssilla on kahdeksan osa-aluetta. Turun AMK:n opettajat pitävät ensin lyhyen johdannon ajoneuvotekniikan perusteisiin ja ajoneuvoteollisuuteen, jonka jälkeen Valmet Automotive esittelee omaa toimintaansa, kuten autojen valmistusta ja tulevaisuuden visioita, kertoo Turun ammattikorkeakoulun ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutusvastaava ja lehtori Markku Ikonen.

Opetusmoduuli on ensimmäinen laatuaan ja on osa Turun AMK:n ja Valmet Automotiven strategista kumppanuutta. Kurssit on suunnattu toisen vuoden opiskelijoille. Osallistujamäärää ei ole toistaiseksi rajattu.  Perusidea on, että opintokokonaisuus sopii kaikille opintoaloille, ei pelkästään ajoneuvo- ja kuljetustekniikan alan opiskelijoille. Esimerkiksi tuotantotalouden opiskelijat voivat hyötyä opintomoduulista. 

– Tulen kertomaan kurssilla meidän näkemyksiämme alan trendeihin ja puhun siitä, miten trendit heijastuvat Valmet Automotiven liiketoimintaan nyt ja tulevaisuudessa. Hienoa päästä keskustelemaan opiskelijoiden kanssa ja toivon, että pystymme kannustamaan nuoria autoteollisuuden pariin, sanoo innovaatiopäällikkö Mika Kinnunen Valmet Automotivesta.

Opiskelijat voivat kurssin aikana luoda suoran kontaktin Valmet Automotiven asiantuntijoihin. Opintomoduulin suorittaneille ei voida luvata harjoittelupaikkaa, mutta osallistumista ja opinnoissa menestymistä tullaan Kinnusen mukaan painottamaan harjoittelijavalinnoissa. 

– Tämän painotuksen kautta moduulin suorittaneet saavat ohituskaistan. Tärkeintä on, että opiskelijat pääsevät keskustelemaan ja tutustumaan meidän asiantuntijoidemme kanssa ja näyttämään omaa osaamistaan, sanoo Kinnunen.

Opintomoduulin kaksi muuta osaa järjestetään keväällä. Niissä on mukana myös konetekniikan koulutusala Valmet Automotiven asiantuntijoiden lisäksi.  Sekä Ikonen että Kinnunen uskovat, että opintomoduulista tulee pysyvä osa Turun AMK:n ja Valmet Automotiven yhteistyötä. 

– Tavoitteena on tehdä tästä pitkäkestoinen yhteistyö osana Valmet Automotiven ja Turun AMK:n strategista kumppanuussopimusta. Sisältöä tullaan varmasti vuosien varrella muuttamaan, mutta tavoitteena on tuoda autoteollisuutta tutuksi, sanoo Kinnunen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi