Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Avant Tecno lanseeraa täyssähköiset Avant e5-27 ja e5-13 -kuormaajat Bauma 2022 -messuilla

Sähkökuormaajien kapasiteetti nousee täysin uudelle tasolle, kun suomalaisen pienkuormaajavalmistajan Avant Tecnon uusi tytäryhtiö, Avant Power, alkaa valmistaa akkuja täyssähköisiin Avanteihin 2023.

Kaksi uutta kuormaajamallia, Avant e5-27 ja Avant e5-13, on varustettu Avantin omilla OptiTemp-akuilla (27kWh ja 13kWh), joissa on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen lämmönhallintajärjestelmä. Avant e5-27-kuormaaja vaatii vain yhden latauksen työpäivän aikana, ja akun kapasiteetti on kaksinkertainen verrattuna muiden valmistajien tuotteisiin.

“Avant Tecno on tehnyt sähkökuormaajiin liittyvää tutkimus- ja kehitystyötä 1990-luvulta lähtien, ja ensimmäinen täyssähköinen kuormaajamme esiteltiin vuonna 1997. Tutkittuamme akkuja vuosikymmenten ajan olemme todenneet, ettei maailmasta löydy akkua, joka olisi täydellisesti sopiva pienkuormaajiin. Siksi päätimme alkaa tehdä akkuja itse”, kertoo Mikko Piepponen, Avant Power Oy:n operatiivinen johtaja.

Nyt Avant Power lanseeraa kaksi uuden sukupolven Avant OptiTemp -akkupakettia, joita käytetään uusissa Avant e5-27- ja Avant e5-13 -kuormaajamalleissa. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuiset akut tuovat sähkökuormaajien kapasiteetin ja turvallisuuden aivan uudelle tasolle.

Avant OptiTemp -akkujen keskeiset hyödyt:

  • Suuri kapasiteetti, jopa 27 kWh. Avant e5-27:n kapasiteetti on kaksinkertainen muihin saman kokoluokan kuormaajiin nähden. Voit työskennellä koko päivän yhdellä ainoalla latauksella.
  • Sisäinen OptiTemp-järjestelmä. Innovatiivinen lämmönhallintajärjestelmä pitää akun lämpötilan optimina, ja kapasiteetti on sama niin kuumissa kuin kylmissä sääolosuhteissa. Esilämmitetty OptiTemp-akku toimii erittäin hyvin todella kylmässä ilmastossa (-30°C). Kun akku on kiinni laturissa, lämmönhallintajärjestelmä kytkeytyy päälle automaattisesti, ja kun kuormaaja irrotetaan laturista työpäivän alussa, akun lämpötila on mukautunut vallitseviin sääolosuhteisiin kone on heti valmis raskaaseenkin työhön.
  • Nopea lataaminen pikalaturilla. Akun rakenteen ansiosta voit ladata akun täyteen vain 1,5 tunnissa pikalaturilla, mikä mahdollistaa pitkät työpäivät.
  • Ehdottoman turvallinen. Millään muulla akkuvalmistajalla maailmassa ei ole vastaavia turvallisuusratkaisuja. Avant OptiTemp -akuissa on minimoitu riski hallitsemattomaan akkupaloon, kiitos akun rakenteen ja uppojäähdytysjärjestelmän.

“Yhteistyömme ja Avant Powerin kehittämien akkujen ansiosta pääsemme valmistamaan sen tyyppisiä sähkökuormaajia, joita markkinassa on kaivattu pitkään. Pitempi työskentelyaika ja edullinen hinnoittelu ovat olleet keskeisiä sähkökuormaajiin liittyviä kysymyksiä tähän asti. Uusien e5-mallien myötä ratkaisemme molemmat”, sanoo Jani Käkelä, Avant Tecnon toimitusjohtaja.

Latausajat:

Kuormaajamalli Avant e5-13Avant e5-27
Sisäänrakennettu laturi5 h10 h
Pikalaturi 400V/16A1 h 30 min2 h 45 min
Pikalaturi 400V/32A1 h 30 min

Avant OptiTemp -akut sekä uudet kuormaajamallit, Avant e5-27 ja e5-13, tulevat maailman ensiesittelyyn kansainvälisillä Bauma 2022 -messuilla Münchenissä, Saksassa 24. lokakuuta 2022 Avantin osastolla FM.709/3. Akkujen ja kuormaajien tuotanto alkaa 2023.

Lisää tietoa Avant Powerista Avantin verkkosivuilla: www.avanttecno.fi/avant-power

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi