Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

DHL Supply Chain rakentaa hiilineutraalin logistiikkakeskuksen Sipoon Bastukärriin

DHL Supply Chain rakennuttaa 44.000 neliömetrin suuruisen logistiikkakeskuksen Sipoon Bastukärriin. Sopimus tontista on allekirjoitettu Sipoon kunnan kanssa ja rakennustyöt päästään aloittamaan kesäkuussa 2022. Logistiikkakeskus on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuonna 2024.

Havainnekuva – DHL Supply Chainin logistiikkakeskus Sipoon Bastukärriin

Uusi ajanmukainen kiinteistö tulee koostumaan noin 44.000 neliömetrin suuruisesta korkeavarastosta ja toimistotiloista. DHL:n ympäristötavoitteiden mukaisesti logistiikkakeskus tulee olemaan täysin hiilineutraali.

Logistiikkakeskus on ns. moniasiakasvarasto, jossa varastoidaan ja käsitellään usean eri asiakkaan tuotteita ja tuotetaan niille lisäarvopalveluita. Se tarjoaa erilaisiin asiakastarpeisiin erityyppisiä varastointiratkaisuja, kapeakäytävähyllyistä kuorm alavahyllyihin, sekä mm. laajan vaarallisten aineiden varastointiin tarkoitetun osaston. Kooltaan logistiikkakeskus vastaa kuutta jalkapallokenttää.

”Korkealaatuisen logistiikkatilan saatavuus on pääkaupunkiseudulla erittäin rajallista. Tilanteen ratkaisemiseksi olemme jo pitkään harkinneet uuden tarkoituksenmukaisen kiinteistön rakennuttamista”, toteaa DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Antti Saarinen. “Hiilineutraali logistiikkakeskus tuo vastuullisuuden kautta lisäarvoa myös asiakkaittemme toimitusketjuille.”

“Tavoitteenamme on jatkaa kasvua ja auttaa yrityksiä optimoimaan logistiikkatoimintojaan. Logistiikkamarkkinat suosivat nykyisin moniasiakasvarastoja, sillä kiinteiden kulujen vaihtuminen muuttuviksi tuo selkeitä etuja. Lisäksi erityyppisten liiketoimintojen kausivaihteluita on helpompi hallita tila- ja muiden resurssien joustaessa volyymien mukaan”, sanoo DHL Supply Chainin Suomen myyntijohtaja Ilkka Marja-aho.

Länsi-Sipoossa Lahdenväylän äärellä sijaitsevasta Bastukärristä on hyvät yhteydet mm. Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä Vuosaaren satamaan. Toiminnan päästyä täyteen laajuuteensa logistiikkakeskuksessa voi työskennellä parikin sataa työntekijöitä.

Ympäristöystävälliset ratkaisut kiinteistön toimintaan

Logistiikkakeskuksen lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä ja sähköntuotannossa aurinkopaneeleja.  Ympäristöystävällisiin ratkaisuihin kuuluvat mm. älykäs kiinteistötekniikka ja LED-valaistusratkaisut, vettä säästävät vesikalusteet ja sadeveden talteenotto. Se osuus sähköstä, jota ei tuoteta toimipisteessä, hankitaan vihreänä sähkönä. Kiinteistö sertifioidaan BREEAM* Excellent -standardin mukaisesti.

Deutsche Post DHL Groupin tavoitteena on nollapäästöinen logistiikka vuoteen 2050 mennessä. Osana sitä kaikki konserniyritysten uudisrakennukset suunnitellaan toiminnaltaan hiilineutraaleiksi.

DHL Supply Chain on Deutsche Post DHL Groupin liiketoimintayksikkö, joka tarjoaa asiakkailleen vastuullisesti ja laadukkaasti toteutettuja toimitusketjun hallintaan ja operointiin liittyviä laajoja logistiikka- ja tiedonhallintaratkaisuja. Globaalin yrityksen vahvuutena on maailmanlaajuinen asiantuntijaverkosto ja paikallinen erikoisosaaminen.

Suomessa DHL Supply Chainin palveluksessa työskentelee runsaat 400 omaa logistiikan ammattilaista. Yrityksen logistiikkakeskukset ja palveluvarastot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Oulussa. Lisäksi yritys tuottaa sisälogistiikan palveluja asiakkaidensa tuotantotiloissa useilla paikkakunnilla, kuten Vaasassa ja Helsingissä.


*BREEAM: Building Research Establishment Environmental Assessment Method, yhteiseen eurooppalaiseen normistoon perustuva rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi