Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

DS Smithille kolme palkintoa pohjoismaisessa pakkausalan ScanStar-kilpailussa

Pohjoismainen pakkausalan parhaimmistoa arvioiva kilpailu ScanStar on julkaissut palkittavat pakkausratkaisut, joihin kuuluu DS Smithin Suomessa suunniteltu pakkaus Temal Oy:n emaloiduille pesualtaille.

ScanStar -palkinto on jo viides peräkkäinen pakkausvalmistaja DS Smithin Suomen toimintoihin myönnetty huomiointi, ja siten se kuvastaa sitä vahvaa pakkaussuunnittelun osaamista, jota DS Smithin ammattilaisilla on.

Pohjoismaisen ScanStar -kilpailun tuomaristo on katsonut suunnittelija Marianne Puistoniemen asiakkaalle Temal Oy suunnitteleman pakkauksen palkinnon arvoiseksi.

Palkittu pakkaus, emaloitujen pesualtaiden kuljetuspakkaus, on kokonaan kierrätettävästä aaltopahvista valmistettava pakkaus. Aaltopahvisen ulkopakkauksen lisäksi nyt myös sisäosat ovat kuitumateriaalia ja korvaavat aiemmin käytössä olleen polystyreenisen (EPS) sisäosan. Yhdestä materiaalista valmistettu pakkaus on helppo kierrättää. Pakkauksen uusi aaltopahvinen sisäosa suojaa tuotetta paremmin sivusuuntaisten iskujen osalta aiempaan EPS-ratkaisuun verrattuna. Sama kierrätettävä pahvista valmistettu pakkaus soveltuu 13 eri pesualtaalle koosta riippumatta ja sen sisäosan lukitusmekanismi lukitsee emaloidun tuotteen ja pakkauksen toisiinsa kuljetuksen ajaksi, mikä ehkäisee tuotevaurioiden syntymistä.

Tuomaristo arvosti ratkaisussaan pakkauksen mahdollisuutta vähentää muovia (EPS) ja edistää kestävää kehitystä.

Tämän onnistumisen lisäksi globaalisti toimivalle DS Smithille tuli myös kaksi muuta palkintoa samasta kilpailusta. Niiden suunnittelijat löytyvät DS Smithin Ruotsin tehtailta. Toisessa ratkaisussa palkinnon peruste on muovin (EPS) korvaaminen kuitumateriaalilla ja toisen voitokkaan työn osalta kyse on erinomaisesta suunnittelutyöstä hankalan lamppupakkauksen osalta.

Pohjoismaisessa pakkausalan ammattilaisten kilpailussa menestyneet pakkaukset saavat oikeuden osallistua globaaliin pakkausalan WorldStar -kilpailuun, jonka osalta voittajat julkaistaan vielä ennen joulua.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi