Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Eevert Naskila Taitaja2022 -kilpailujen infrarakentamisen finaaliin

Taitaja-kilpailuissa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Taitaja on ammatillisen koulutuksen kansallinen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988.

Taitaja-semifinaalit toteutettiin koronan vuoksi kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa. TTS Työtehoseuralta osallistui 8 kilpailijaa kolmeen eri lajiin: infrarakentaminen, metsäkoneen käyttö ja floristiikka. Semifinaalit järjestettiin TTS:lla Rajamäen toimipisteessä helmikuun alussa. Yksi kilpailija saavutti finaalipaikan suorittamalla eri tehtävärasteja ammattilaisen ottein ja muutkin kilpailijat olivat pisterajojen lähituntumassa.

Toukokuussa Porissa järjestettävään infrarakentamisen Taitaja-finaaliin lähtee TTS:n maarakennusalan opiskelija, hyvinkääläinen Eevert Naskila, 17. Hän on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut maarakennusalalla, sillä hän on peruskouluikäisestä asti ollut kesätöissä Maarakennus Vehto Oy:llä, ja on siellä parhaillaankin töissä oppisopimusopiskelijana. Infrarakentamisen finaaliin Naskila kertoo valmistautuvansa töitä tehden.

Maarakennus Vehto Oy:n toimitusjohtaja Vesa Lehto on itsekin käynyt aikanaan TTS:n maarakennuskoneenkuljettajan opinnot, ja on Naskilan oppi-isä, työpaikkaohjaaja – ja nyt myös valmentaja Taitaja-finaalin lähestyessä. Naskilaa ja Lehtoa yhdistää ainakin se, että molemmille alavalinta oli jo peruskoulussa selkeä ja yhteishaussa ensisijainen toive oli maarakennuskoneenkuljettaja.

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 22.2. – 22.3.2022 TTS:lla on Opintopolku-järjestelmässä tarjolla maarakennuskoneenkuljettajan sekä metsäkoneenkuljettajan koulutukset.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi