Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ford E-Transitit täydentävät kuljetusliike A2B:n ympäristöystävällistä kalustoa

Ilmastoystävälliseen ja lähipäästöttömään kuljetukseen erikoistunut kuljetusliike A2B on valinnut kalustoonsa päästöttömät täyssähköiset Ford E-Transit -pakettiautot. Yritys saa autonsa ensimmäisten joukossa Suomessa, ja niitä on tarkoitus käyttää lämpötilakontrolloiduissa kuljetuksissa pääkaupunkiseudulla. Autoihin asennettavat kylmälaitteet toimivat sähköllä, ja sähköautot ladataan vihreällä tuulisähköllä.

Ympäristöarvot ja vastuullisuus yhdistävät kuljetusliike A2B:tä, autot myynyttä Autokeskus Oy:tä ja Fordia.

Kuljetusliike A2B on Suomessa ekologisen kuljettamisen pioneeri, joka tarjoaa aidosti ilmastoystävällisiä ja lähipäästöttömiä kuljetusratkaisuja yrityksille. Yrityksen kalustoon kuuluu yhteensä 55 kuorma- ja pakettiautoa, jotka kaikki liikkuvat uusiutuvilla polttoaineilla.

”Päätoimialueemme on pääkaupunkiseutu ympäryskuntineen. Alue on kovaa vauhtia laajenemassa ja nyt ajamme jo päivittäin jakeluita Tampereelle, Turkuun ja Lahteen sekä näiltä alueilta takaisin pääkaupunkiseudulle”, sanoo Tero Kakko. ”Automme on varusteltu lämpötilakontrolloituihin kuljetuksiin ja tarjoamme asiakkaillemme lämmin-, viileä- ja pakastekuljetuksia. Olemmekin erikoistuneet esimerkiksi elintarvikkeiden ja lääkkeiden kuljetuksiin.”

Ford puolestaan on sitoutunut toiminnassaan globaalisti Pariisin ilmastosopimukseen ja toimintojensa hiilijalanjäljen pienentämiseen. Hyötyajoneuvomallisto on uudistumassa siten, että jo vuonna 2024 kaikista Euroopassa myynnissä olevista pakettiautomalleista on tarjolla myös päästöttömän ajamisen mahdollistava malli. Vähitellen myös hyötyajoneuvomallisto sähköistyy täysin, sillä vuonna 2035 kaikki Fordin Euroopassa myynnissä olevat henkilö- ja pakettiautot ovat täyssähköisiä. Samalla aikataululla Ford on ilmoittanut tavoitteekseen olla Euroopassa hiilineutraali mukaan lukien tuotantolaitokset, autojen valmistus ja logistiikka.

Autohankinnoissa on auttanut yksi Suomen suurimmista Ford-jälleenmyyjistä ja valtuutettu Transit Keskus, FordStore Konala Helsingissä.

”Autokeskukselle on ilo saada olla mukana uudistamassa asiakkaidemme autokantaa kohti päästötöntä liikkumista ja kuljettamista. Hyötyajoneuvojen osalta sähköistyminen on vielä aluillaan mutta näiden edelläkävijäyritysten ja Fordin edistyksellisten tuotteiden ansiosta siirtymää saadaan vauhditettua. Autokeskus haluaa tehdä tässä oman osansa asiakkaan kumppanina, etsimällä kuhunkin tarpeeseen paras mahdollinen ratkaisu”, jatkaa Mauri Särkinen, myyntijohtaja, hyötyajoneuvot.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi