Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Gigantin heinäkuun myydyimmät puhelimet TOP 10 – Moni valmis sijoittamaan laatuun

Tutut suosikit löytyivät Gigantin myydyimpien puhelimien listalta myös heinäkuussa. Keskihintaisten puhelinten rinnalle nousi astetta kalliimpia laitteita kuluttajien toivoessa entistä parempia ominaisuuksia uusilta puhelimiltaan. Kellopuhelinten myyntimäärät alkavat jo hätyytellä TOP10 -listaa.

Kodinelektroniikkaketju Gigantin myydyimpien puhelimien TOP 10 -listan valtasivat myös heinäkuussa lähes yksinomaan kaksi suurinta ja suosituinta valmistajaa: Samsung ja Apple. Etenkin Samsungin osalta näyttö on vahvaa: kärkisijoille mahtuu niin edullisemman pään laitteita kuin kallein A-sarjan puhelin.

Gigantin telecom-asiantuntijan mukaan ykkössijaa hallinnoivan Samsung A13:n sijoitus selittynee osittain lähestyvällä koulujen aloituksella.

”Edullisen markkinahinnan ja hyvän saatavuuden A13-puhelinta on varmasti hankittu paljon tuleville ja nykyisille koululaisille,” kertoo Juuso Ketolainen.

Samsung A52s jatkoi edellisten kuukausien tapaan kestosuosikkina keskihintaluokassa ollen kuukauden kakkonen. Samsungin edullisin 5G-malli A22 ylsi sijalle 3.

Listan kärkikolmikko näyttääkin samalta kuin toukokuussa. Applen tuotteiden osalta TOP 10 -listalta löytyy ajoittain joissain tuotteissa esiintyvästä haastavasta saatavuustilanteesta huolimatta neljä mallia.

Samsungin A-sarjan ominaisuuksiltaan paras malli A53 nousi komeasti heinäkuun myyntilistalla kärkisijoille kampanjoinnin siivittämänä. Hintakampanjointi piti myös keskihintaisen suosikin, OnePlus Nord 2:n TOP-listalla. Tämä onkin ainoa puhelin, joka onnistui murtamaan Samsungin ja Applen rintaman kympin kärjessä.

Myytyjen puhelinten keskihinta kasvussa heinäkuussa

Uusilta laitteilta odotetaan nyt entistä parempia ominaisuuksia niin suorituskyvyn, kestävyyden kuin yhteyksien osalta. Tästä syystä moni asiakas onkin Juuso Ketolaisen mukaan valmis sijoittamaan hintaluokassa astetta kalliimpaan ja parempaan laitteeseen.

”Koulujen lähestyvä aloitus näkyy puhelinhankintojen lisäksi myös lisääntyvässä kiinnostuksessa kellopuhelimiin. Muun muassa lasten ensipuhelimeksi tarkoitetut Xplora-kellot tekevät kovaa nousua ja kellopuhelinten myyntimäärät lähestyvät jo kovaa vauhtia TOP10 -listaa. Kiinnostusta näihin tuotteisiin on vauhdittanut myös läpi heinäkuun jatkunut hintakampanjointi kyseisten laitteiden ympärillä,” Ketolainen summaa.

Gigantin myydyimmät puhelimet Top 10 -lista heinäkuussa

  1. Samsung A13 (1.)
  2. Samsung A52s 5G (4.)
  3. Samsung A22 5G (2.)
  4. Samsung A53 5G (7.)
  5. Apple iPhone 12 (6.)
  6. OnePlus Nord 2 5G (5.)
  7. Apple iPhone 13 (3.)
  8. Apple iPhone 11 (8.)
  9. Samsung A03 (-)
  10. Apple iPhone 13 Pro (-)
FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi