Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

HT Laser ja Sigma Trukit ovat tehneet yhteistyötä yli 15 vuotta: “pitkäaikainen yhteistyö on arvokas asia.”

HT Laser, joka on osa Teiskonen-konsernia, on yksi Suomen suurimpia ohutlevyosien sopimusvalmistajia. Vuonna 1989 perustettu teollisuuden järjestelmätoimittaja käsittelee vuodessa miljoonia kiloja terästä Suomessa ja Puolassa. Tehokkaan tekemisen tueksi vuonna 2019 Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla palkittu toimija tarvitsee materiaalinkäsittelylaitteita sekä niiden käyttökoulutuksia ja kunnossapitopalveluita. Siksi yhteistyökumppaniksi valikoitui jo vuosia sitten Sigma Trukit.

HT Laserin varatoimitusjohtaja Sami Tiikkaisen mukaan oli tärkeää löytää yhteistyökumppani, joka palvelee myös heitä tehokkaasti ja joustavasti. Jo vuonna 2007 alkanut yhteistyö lähti käyntiin luontevasti ja on jatkunut saumattomana tähän päivään saakka.

Teollisuuden järjestelmätoimittajalle, joka palvelee tehokkaasti ja joustavasti kumppaneitaan, oli HT Laserin varatoimitusjohtaja Sami Tiikkaisen mukaan tärkeää löytää yhteistyökumppani, joka palvelee myös heitä tehokkaasti ja joustavasti. Jo vuonna 2007 alkanut yhteistyö lähti käyntiin luontevasti ja on jatkunut saumattomana tähän päivään saakka.

– Olemme itse joustava toimija ja nopeita liikkeissämme. Sigma on pystynyt tukemaan meitä tässä. Kun kumppania valittiin, siihen vaikutti se, että saimme hyvää palvelua joustavasti ja läheltä. Paikallisen vahvan edustuksen lisäksi Sigmalla on valtakunnallinen jälkimarkkinointiverkosto, joka pystyy palvelemaan eri toimipisteitämme. Tarpeemme muuttuvat nopealla aikataululla, johon Sigma on pystynyt reagoimaan nopeasti ja joustavasti, Tiikkainen avaa kumppanivalinnan syitä yleisellä tasolla.

Kasvuun vastaamista käytännön ratkaisuilla

Kasvavan perheyrityksen vauhti on ollut hurja ja Sigma Trukit on ollut kasvun kestävänä kumppanina mukana jo yli 15 vuotta. Vuonna 2021 HT Laserin liikevaihto oli 70 miljoonaa euroa ja tällä hetkellä kotimainen perheyritys työllistää yli 400 teknologiateollisuuden ammattilaista. Pitkäkestoinen kumppanuus on tehnyt yhteistyöstä sujuvaa.

– Ammattitaitoiset yhteyshenkilöt tietävät ja tuntevat tehtaamme ja tarpeemme. Sigman yhteyshenkilöt pystyvät esittämään käytännön ratkaisuja ja olemme olleet tyytyväisiä Sigma Trukkien proaktiivisuuteen ja arvostamme erityisesti sitä, että meillä on toimiva yhteys yhteyshenkilöön, joka tuntee meidät hyvin. Asiointi on tällöin helppoa ja joustavaa. Pitkäaikainen yhteistyö on arvokas asia, Tiikkainen pohtii pitkän yhteistyön parhaita puolia.

Myös Sigma Trukkien johtaja, myynnistä ja markkinoinnista vastuussa oleva Vesa Toivanen, on tyytyväinen pitkäaikaiseen yhteistyöhön sekä sen tuomiin hyötyihin.

– Hyvä ja avoin yhteistyö kuvaa parhaiten toimintaamme HT Laserin kanssa. Organisaatiot myös muistuttavat tietyllä tavalla toisiaan. Meillä on ollut samankaltainen kasvusykli ja -vauhti. Yhteistyö on siinäkin mielessä ollut palkitsevaa kun on kasvettu ikään kuin käsi kädessä, Toivanen kertoo.

Nopea kasvu ja muuttuvat tarpeet vaativat luottamusta toimittajaa kohtaan. Vuosien aikana materiaalinkäsittelyä on kehitetty johdonmukaisesti ja erikoisratkaisuja on räätälöity silloin, kun niitä on tarvittu. Esimerkiksi HT Laserin Vieremän toimipisteellä haasteita trukille aiheuttaneen metallipölyn vuoksi trukkiin räätälöitiin tehokkaampi suodatinjärjestelmä, joka taklasi ongelman.

Päivittäiset materiaalinkäsittelyn tarpeet on Tiikkaisen mukaan ratkaistu aina onnistuneesti, vaikka miljoonia kiloja terästä vuoden aikana käsittelevä HT Laser pyrkii aina olemaan edellä aikaansa. Sigma Trukit on kuitenkin aina pystynyt tukemaan HT Laseria yrityksen tarpeet huomioiden, mikä tuo turvaa teknologiateollisuuden jätille.

– Hankimme Sigmalta materiaalinkäsittelylaitteita, käyttökoulutuksia ja kunnossapitopalveluita. Kalustomme pitää sisällään kymmeniä Sigma Trukkien vastapainotrukkeja, pinontavaunuja ja nelitietrukkeja, Tiikkainen listaa käytössä olevia Sigma Trukkien koneita ja palveluita.

Pitkän yhteistyön ansiosta homma pysyy hanskassa

Toivasen mukaan haastavinta, mutta samalla palkitsevinta, on ollut juuri kasvuun vastaaminen. Joskus uusia tarpeita on tullut hyvin nopealla tahdilla, jopa muutaman päivän varoitusajalla. Tilanteet muuttuvat ja materiaalivirtaan voi tulla muutoksia, mutta Sigma Trukit on pystynyt aina vastaamaan kumppaninsa tarpeisiin.

– Onhan se palkitsevaa, kun yhdessä tehdään töitä ja lyödään nyrkit syvälle saveen. Kun tätä tekee pitkään yhdessä, niin silloin me toimittajana tunnetaan asiakkaamme prosessit hyvin pitkälle. Kannanhallinta tekee yhteistyöstä helpompaa ja auttaa meitä reagoimaan tarpeisiin nopeasti. Me tiedämme HT Laserille toimittamamme trukit ja näiden trukkien historian. Se on meillä pitkäaikaisen yhteistyön ansiosta erittäin hyvin räpylässä, Toivanen kertoo kannanhallinnan hyödyistä.

Katseen tiukasti tulevaisuudessa pitävä HT Laser kehuu joustavaa ja helppoa yhteistyötä, jonka on mahdollistanut hyvin tavoitettavissa olevat yhteyshenkilöt. Pitkäaikaisen kumppanin toiveissa on tulevaisuudessa nostaa automaatioastetta entisestään.

– Tulevaisuudessa toivomme yhteistyöltämme moderneja ja uusia materiaalinkäsittelyä eteenpäin vieviä teknisiä ratkaisuja. Olemme kiinnostuneita esimerkiksi robotisoiduista ja automaatisaatioastetta nostavista ratkaisuista, Tiikkainen kertoo tulevaisuuden mahdollisuuksista.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi