Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Huippusuosittu tekoälyhanke saa jatkoa – ilmoittaudu mukaan syksyllä käynnistyvään AI-TIE Etelä-Suomeen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koordinoima AI-TIE Etelä-Suomi -hanke käynnistyy tulevana syksynä. Etelä-Suomessa toimivien pk-yritysten kasvuun ja liiketoiminnan kehitykseen tähtäävä hanke tuo uusimmat tekoälyratkaisut pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville.

Tekoälyratkaisut yleistyvät hurjaa vauhtia, mutta suurimpia hyötyjiä ovat olleet isot ja monikansalliset yritykset. Tutkimukset eri puolilta Eurooppaa ovat osoittaneet, että pienet ja keskisuuret yritykset kokevat tekoälyn hyödyntämisen edelleen haastavaksi.

Siksi onkin onni, että Haaga-Helia ammattikorkeakoulun aikaisemmin koordinoima, ja jopa kymmeniä pieniä ja keskisuuria yrityksiä opastanut AI-TIE – Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille -hanke saa jatkoa AI-TIE Etelä-Suomen muodossa.

AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeen tavoitteena on tuoda uusimmat tekoälyratkaisut myös pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville.

Samalla se pyrkii ohjaamaan tekoälykeskustelua yleiseltä tasolta kohti toimialakohtaista koulutus-, mentorointi- ja kiihdyttämötoimintaa, jonka kovassa ytimessä on pk-yritysten liiketoimintojen uusintaminen sekä liikevaihdon kasvattaminen.

Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa

AI-TIE Etelä-Suomessa kehitetään Uudenmaan ja Kymenlaakson pk-yritysten tekoälyosaamista kokonaisvaltaisesti niin innovaatiotyössä, tuote- ja palvelukehityksessä kuin tuotteiden ja palvelujen myynnissäkin sekä niiden toimittamisessa asiakkaille.

Hankeessa hyödynnetään aikaisemmin toteutetun AI-TIE:n asiantuntijuutta sekä sen yhteydessä syntyneitä monipuolisia opetus- ja koulutusmateriaaleja sekä verkkosisältöjä.

Lisäksi hankkeessa kasvatetaan yritysneuvojien ja pk-yritysrajapinnassa toimivien asiantuntijoiden osaamista, jotta he voisivat viestiä yrityksille paremmin tekoälyn lukemattomista mahdollisuuksista.

Hankkeen laajan yhteistyökumppaneiden verkoston uskotaan mahdollistavan moniäänisen ja -puolisen keskustelun tekoälystä. Ilmoittaudu mukaan alla olevan linkin kautta:

Tietoa hankkeesta

AI-TIE Etelä-Suomi on itsenäinen hanke, joka toimii huippusuositun AI-TIE – Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille -hankkeen rinnalla. Sen toteutuksesta vastaavat Haaga-Helia ja Laurea ammattikorkeakoulut sekä Kotka-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor.

Haaga-Helia tuo konsortioon osaamisensa yrittäjyydestä, liiketoiminnan kehittämisestä ja liiketoimintaprosessien digitalisoinnin menetelmistä, kun taas Laurealla on vankka kokemus innovaatioekosysteemien ja yhteiskehittämisen osaamisesta.

Hankkeen toimintaa ohjaa AI-TIE ja AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeiden yhteinen ohjausryhmä, jossa ovat mukana myös:

 • Suomen tekoälykiihdyttämö FAIA ry
 • MyData Global ry
 • Helsingin seudun kauppakamari
 • Länsi-Uudenmaan kauppakamari
 • Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintra
 • Uudenmaan yrittäjät ry
 • NewCo Helsinki
 • Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus KEUKE
 • Health Capital Helsinki
 • Terveysteknologia ry
 • Kemianteollisuus ry
 • Sailab MedTech Finland ry.

Hankkeen rahoittajina toimivat EAKR (REACT-EU) ja Uudenmaanliitto. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-koronaviruspandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lisää tietoa AI-TIE:stä

Lisää tietoa tekoälyn kätöstä suomalaisyrityksissä sekä AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeesta löydät alapuolella olevista linkeistä:

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi