Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Hyundai Motor Group investoi voimakkaasti tulevaisuuden ohjelmistopohjaisiin ajoneuvoihin

Hyundai Motor Group -konsernin tulevaisuuden vision mukaan käsitys liikkuvuudesta muuttuu täysin. Tulevaisuuden liikkumisratkaisuissa ihmiset voivat nauttia helposta ja saumattomasta matkustamisesta, vaikka he eivät omistaisi autoa. Konsernin keskipitkän ja pitkän aikavälin strategiassa otetaan huomioon liikkuvuuden uudet ulottuvuudet, ja Software Defined Vehicles (SDV) -ohjelmistoratkaisut ovat ydinteknologia, joka yhdistää saumattomasti uusia mobiililaitteita ja -palveluita.

Jo nyt Hyundai-konsernin autot on varustettu SDV-ohjelmistoteknologioilla, kuten Infotainment-tietoviihdejärjestelmällä, liitettävyyspalveluilla ja kehittyneillä kuljettajaa avustavilla järjestelmillä (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS). Tekniikan nopean kehittymisen myötä avautuu kokonaan uusien mahdollisuuksien maailma. Yhteiskunta muuttuu, kulkuvälineet kehittyvät ja ohjelmistopohjaiset ajoneuvot yleistyvät.

Hyundai Motor Group vahvistaa asemaansa globaalin liikkuvuuden tulevaisuuden suunnannäyttäjänä investoimalla voimakkaasti ohjelmistopohjaisten ajoneuvojen kehittämiseen jo lähitulevaisuudessa. Lokakuussa konserni julkisti uuden, koko maailman kattavan strategian, jonka tavoitteena on muuttaa kaikki konsernin ajoneuvot kaikissa segmenteissä ohjelmistopohjaisiksi vuoteen 2025 mennessä.

Liikkuvuuden ajattelutapaa voimakkaasti lähitulevaisuudessa muokkaava suunnitelma antaa asiakkaille vapauden päivittää autojensa turvallisuutta, mukavuutta, liitettävyyttä ja suorituskykyä etänä missä ja milloin tahansa. Jatkuvasti kehittyvä ohjelmistoteknologia mahdollistaa myös asiakaskokemuksen jatkuvan kehittämisen koko auton elinkaaren ajan.

Ohjelmistopäivitykset paikkariippumattomasti

Vuodesta 2023 alkaen kaikki Hyundai Motor Groupin lanseeraamat autot varustetaan vastaanottamaan Over-The-Air (OTA) -ohjelmistopäivityksiä. Uudistus ei koske vain sähköautomalleja, vaan myös polttomoottoriajoneuvoja.

Järjestelmä mahdollistaa konsernin valmistamien automallien ohjelmistojen pysymisen ajan tasalla kaikkialla maailmanlaajuisesti. Ohjelmistoalustan standardointi vähentää valmistuskustannuksia ja lyhentää tuotekehitykseen kuluvaa aikaa.

Tekoälyllä parempaa henkilökohtaista palvelua

Hyundain kehittämä uusi Connected Car Operating System (ccOS) -tietoalusta lukeutuu alan kehittyneimpiin. Se pystyy tarjoamaan asiakkaille räätälöityjä palveluita ja kykenee käsittelemään tietoja nopeasti.

Konserni odottaa maailmanlaajuisesti jopa 20 miljoonan ajoneuvon rekisteröintiä Connected Car Services (CCS) -palveluunsa vuoteen 2025 mennessä.

Valtava tietomäärä antaa mahdollisuuden tarjota innovatiivisia uusia palveluita yhdistämällä ja prosessoimalla erilaista autojen elinkaaren aikana syntyvää dataa sekä kehittää autoihin tekoälyyn perustuvia henkilökohtaisia palveluita ja toimintoja, jotka vastaavat jopa yksittäisten asiakkaiden toiveisiin ja vaatimuksiin.

Tietoalusta ei ole pelkästään autolla ajamista varten. Connected Car -palvelun datalla on tärkeä rooli kaikenlaisten liikkumiskokemusten mukavuuden ja monipuolisuuden parantamisessa ja se on myös konsernin muiden tulevaisuuden liikkuvuuspalveluiden käytettävissä. Näitä ovat esimerkiksi tarkoitukseen suunnitellut ajoneuvot (Purpose Built Vehicles, PBV), kehittyneet ilma-alukset (Advanced Air Mobility, AAM), robottitaksit ja robotit.

Palvelu ymmärtää käyttäjien aikomukset ja kontekstin, mikä mahdollistaa kaikkien tulevaisuuden matkojen saumattoman yhdistämisen. Hyundai-konsernin tavoitteena on olla mukana luomassa uutta liikkuvuusekosysteemiä, joka yhdistää autot muihin liikkumisvälineisiin datayhteyden ja skaalautuvuuden perusteella ja mahdollistaa täysin uuden ajattelutavan liikkuvuudelle. Järjestelmä mahdollistaa myös datapohjaiset alustakumppanuudet eri toimialojen, kuten logistiikan, majoituksen, vapaa-ajan ja viihteen kanssa.

Global Software Center -ohjelmistojen kehityskeskus

Varmistaakseen jatkossakin johtavan asemansa liikkuvuusratkaisujen tarjonnassa Hyundai Motor Group perustaa maailmanlaajuisen ohjelmistokeskuksen, joka vastaa ennakoivasti tulevaisuuden liikkuvuusmarkkinoiden muutoksiin pitkällä aikavälillä.

Lokakuussa 2022 julkistettu uusi Global Software Center kehittää ohjelmistopohjaisia ​​liikkuvuuslaitteita ja -ratkaisuja, jotka palvelevat ajoneuvomarkkinoita laajempaa kohderyhmää kasvattaessaan tarjontaansa liikkuvuus- ja logistiikkamarkkinoille. Hyundai Motor Group investoi vuoteen 2030 mennessä ohjelmistopohjaisia ajoneuvoja kehittäviin Global Software Centeriin ja R&D -tuotekehitykselle omistettuun pääkonttoriin 18 triljoonaa Korean wonia (yli 12 miljardia dollaria).

Suunnitteilla seuraavan sukupolven sähköautoalusta

Hyundai-konserni aikoo esitellä vuonna 2025 ajoneuvoja, jotka perustuvat kahteen uuteen sähköautoalustaan, jotka kantavat nimiä eM ja eS. Uudet sähköajoneuvoille kehitetyt alustat luodaan konsernin IMA (integrated Modular Architecture) -järjestelmän alle, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa sähköautojen ydinkomponenttien, kuten akkujen ja moottoreiden, standardoinnin ja modularisoinnin.

eM-alusta kehitetään erityisesti sähköautoille kaikissa segmenteissä, ja se tarjoaa 50 prosenttia nykyisiä sähköautoja pidemmän toimintamatkan yhdellä latauksella. eM-alustaa kehitetään myös tukemaan tason 3 tai korkeampaa autonomista ajotekniikkaa ja OTA-ohjelmistopäivitysominaisuuksia.

eS puolestaan on eksklusiivinen alusta, joka kehitetään vain Purpose Built Vehicles (PBV) -ajoneuvojen pohjaratkaisuksi. Sen rakenne on täysin joustava vastaamaan monenlaisia vaatimuksia ja räätälöityjä ratkaisuja kuljetus-, logistiikka- ja autoteollisuuden yrityksille.

Hyundai-konserni suunnittelee vähentävänsä merkittävästi autonvalmistuksen massatuotantoprosesseihin käytettävää aikaa kehittämällä yhteisen laitteisto- ja ohjelmistoalustan ajoneuvoilleen. Tämä mahdollistaa ajoneuvon komponenttien jakamisen kaikkien eri ajoneuvosegmenttien kesken, mikä johtaa tehokkaampaan ajoneuvokehitykseen ja suurempiin kustannussäästöihin.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi