Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Italialainen terminaali tilaa Konecranesilta kuudennen sukupolven siirrettävän Gottwald-satamanosturin tuottavuuden ja ekotehokkuuden lisäämiseksi

Tarros-konserniin kuuluva Terminal del Golfo eli TDG on tilannut Konecranesilta ekotehokkaan kuudennen sukupolven siirrettävän Gottwald-satamanosturin Italian luoteisosassa sijaitsevaan La Spezian terminaaliinsa. Nosturi edustaa uusinta siirrettävien satamanosturien tekniikkaa. Siihen tulee ulkoinen virtalähde, joka pienentää käyttökustannuksia sekä vähentää meluhaittoja ja pakokaasuja. Tilaus kirjattiin vuoden 2022 heinäkuussa, ja nosturi toimitetaan vuoden 2023 alkupuoliskolla.

Uusi kuudennen sukupolven nosturi lisää terminaalin käsittelykapasiteettia ja joustavuutta. Sillä voidaan käsitellä kontteja, tavallista rahtia ja raskasta projektirahtia, ja sen ulkoinen virtalähde sekä parantaa toiminnan tehokkuutta että vähentää paikallisia hiilidioksidipäästöjä. Kun virtalähde ei ole käytössä, nosturi käyttää hybridikäyttölaitetta, joka koostuu EU:n vaihe V ‑standardien mukaisesta dieselmoottorista sekä lasku- ja jarrutusenergiaa käyttävistä ultrakondensaattoreista.

Nosturi tulee käyttöön TDG:n kontti- ja monitoimiterminaaliin La Speziassa. Terminaalia ylläpitävä Tarros-konserni on satamaoperaattori, jolla on koko Välimeren alueen kattava varikko- ja terminaaliverkosto. 

”On hienoa ottaa käyttöön uusinta ekotehokasta siirrettävää satamanosturitekniikkaa, joka tukee terminaalin laajennushankettamme La Speziassa. Olimme vakuuttuneita kuudennen sukupolven tarjoamasta tuottavuuden, joustavuuden ja ekotehokkuuden yhdistelmästä”, kertoo TDG:n terminaalipäällikkö Andrea Natale.

Kyseessä on TDG:n ensimmäinen kuudennen sukupolven siirrettävä satamanosturi. Hankintapäätöstä tuki Konecranesin MHC Product Advisor ‑palvelu eli virtuaalityökalu, joka auttaa löytämään oikean siirrettävän satamanosturin. Nosturissa on älykkäitä ominaisuuksia, kuten huoltotöiden tarvetta vähentävä automaattinen voitelu, turvallisuutta lisäävät torniseinällä olevat hätätikkaat ja digitaaliset palvelut, jotka sujuvoittavat toimintaa Italian teollista innovointia edistävän valtiollisen Industria 4.0 ‑strategian mukaisesti.

”Tämä tilaus korostaa kuudennen sukupolven nosturin vahvuuksia: tuottavuutta, luotettavuutta ja ekotehokkuutta. On hienoa päästä tukemaan TDG:tä tässä terminaalin laajennushankkeessa”, kertoo Konecranesin satamaratkaisujen aluemyyntipäällikkö Gino Gherri.

Tilaus on osa Ecolifting™-valikoimaa, joka on suunniteltu pienentämään asiakkaidemme hiilijalanjälkeä. Tehostamme resurssien käyttöä muun muassa optimoimalla dieselkäyttölaitteiden ympäristötehokkuutta sekä edistämällä hybridisaatiota ja täysin sähköisen kaluston käyttöä.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi