Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kansainvälinen INCLAVI potkaistiin käyntiin viime perjantaina – hanke pyrkii kehittämään lentomatkustamisen saavutettavuutta

IGA Istanbulin lentokenttä kokosi yhteen viisi eri maata ja kahdeksan eri kumppania, joita kaikkia yhdistää halu tehdä Euroopan komission kunnianhimoisesta visiosta totta.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu käynnisti vuonna 2018 lentomatkustamiseen liittyvän saavutettavuushankkeen valmistelun. Tavoitteena oli rakentaa huipputason konsortio, joka koostuisi korkeakouluista, ammatillisista oppilaitoksista sekä alalla toimivista yrityksistä.

Viime perjantaina kahdeksan kumppania kokoontui potkaisemaan INCLAVI: Inclusive Aviation -projektin käyntiin ja juhlistamaan parhaita käytäntöjä IGA Istanbulin lentokentälle.

Haaga-Helia-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Namrata Sethin mukaan kohtaaminen kasvokkain oli välttämätöntä hankkeen vauhdittamiseksi.

Hän uskoo, että mahdollisuus kokoontumiseen on valtava voimavara, koska sen kautta ihmiset voivat oppia tuntemaan toisensa ja saamaan paremman käsityksen toisistaan.

– On suorastaan hämmästyttävää, miten paljon olemme saavuttaneet näin lyhyessä ajassa. Uskon, että INCLAV:ista seuraa isoja juttuja, hän toteaa innostuneesti.

Kansainvälisen INCLAVI:n keskeinen tavoite on tukea Euroopan komission strategiaa ja visiota vammaisten oikeuksien toteutumisesta EU:ssa.

Samalla hanke pyrkii panemaan täytäntöön vammaisten ja liikuntarajoitteisten henkilöiden oikeuksia koskevan YK:n yleissopimuksen ilmailualalla sekä parantamaan 52 000 liikuntarajoitteisen henkilön matkustuskokemuksia.

INCLAVI parantaa liikuntarajoitteisten matkustuskokemuksia

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun luotsaama INCLAVI suunnittelee ja luo uuden koulutusohjelman, jossa hyödynnetään korkeakoulujen, ammatillisen koulutuksen ja ilmailualan toimijoiden asiantuntijuutta alan työntekijöiden ja muiden keskeisten kohderyhmien uudelleenkoulutuksessa.

Lisäksi se pyrkii pitkällä aikavälillä mahdollistamaan koulutusohjelman asianmukaisen tunnustamisen ja sertifioinnin sekä soveltamisen kansainvälisellä tasolla 150 EU:n suurimmalla lentoasemalla ja 50 suurimmalla lentoyhtiöllä.

Hanke on Euroopan unionin vaihto-opiskelijaohjelma Erasmus+:n rahoittama ja se toteutetaan vuosina 2022–2025.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lisäksi hankkeessa ovat mukana hollantilainen Bredan ammattikorkeakoulu, turkkilaiset Özyeğin ja Yasarin yliopistot, Eurooppalainen esteetöntä matkailua edistävä verkosto ENAT, kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n Espanjan osasto, suomalainen Careeria Oy sekä lentokenttien rakentamiseen erikoistunut IGA Havalimani Isletmesi Anonim Sirketi.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi