Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kempower vauhdittaa Romanian sähköautojen latausinfran kasvua toimittamalla latureita 14 uudelle huoltoasemalle

Kempowerin lataustehoyksiköt asennetaan 14 uudelle huoltoasemalle Romaniassa maan sähköautojen latausinfran parantamiseksi. Jokainen Kempowerin lataustehoyksikkö varustetaan kolmella Kempowerin lataussatelliitilla. Romania pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjä liikenteessä ja saavuttamaan nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

Kempower on aloittanut yhteistyön TSG:n ja energiayhtiö MOL Groupin kanssa asentaakseen sähköautojen pikalatauslaitteita 14 uudelle huoltoasemalle Romaniassa. TSG on yksi Euroopan johtavia liikenteen teknisten palvelujen tarjoajia. Laturit sijoitetaan Romanian A1- ja A2-moottoriteiden varrelle, ja tavoitteena on parantaa maan sähköautojen latausinfraa.  

Romania on yksi monista Euroopan unionin maista, jotka ovat sitoutuneet saavuttamaan nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Merkittävä osa tätä tavoitetta on Romanian hiilidioksidipäästöjen vähentäminen liikenteessä, joka on tällä hetkellä maan kolmanneksi suurin kasvihuonekaasupäästöjen lähde. Romanian hallitus pyrkii myös vähentämään riippuvuuttaan venäläisistä fossiilisista polttoaineista ja nopeuttamaan vihreää siirtymää REPowerEU-suunnitelman avulla. 

MOL Group toteuttaa Romanian hankkeen osana paikallista investointistrategiaansa, jonka tavoitteena on vahvistaa maan latausinfraa. Hanke tukee myös MOL Groupin tavoitetta minimoida ympäristöjalanjälki vähentämällä päästöjä koko arvoketjussa. 

Jokainen 14 huoltoasemasta varustetaan Kempowerin 200 kW:n lataustehoyksiköllä ja kolmella Kempowerin pikalataussatelliitilla. Kymmenen huoltoasemaa on jo asennettu, ja loput neljä asennetaan pian. 

”Tavoitteenamme on tarjota Kempowerin latausteknologiaa maailmanlaajuisesti, ja olemme iloisia voidessamme toimittaa latureitamme Romaniaan. Yhteistyömme TSG:n ja MOL Groupin alkoi hyvin ja kaksi ensimmäistä huoltoasemaa avattiin nopeasti. Olemme varmoja siitä, että hanke viedään loppuun nopeasti. Kun kaikki 14 latausasemaa ovat toiminnassa, Romania on askeleen lähempänä puhtaampaa liikennettä”, toteaa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi