Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kia Niro ja Kia Sportage mukana Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailussa

Perinteinen Vuoden Auto Suomessa -kilpailu käynnistyy jälleen. Tänä vuonna Kia on mukana kahdella merkittävällä uutuudella eli toisen sukupolven Nirolla ja viidennen sukupolven Sportagella.

KIA Sportage on mukana Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailussa

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet valitsevat vuosittain Suomessa markkinoille tulleiden autojen joukosta Vuoden Auto Suomessa -tittelillä palkittavan uutuuden. Tuomariston tärkeimmäksi kriteeriksi on nostettu rahalle saatava vastine. Muita arvosteluperusteita ovat esimerkiksi edistyksellinen teknologia, varustelumahdollisuudet, ajettavuus, laatuvaikutelma sekä auton tarjoamat tilat.

Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailussa Kialta on mukana kaksi uutuusmallia. Ensimmäinen ehdokas on viime vuoden lopulla esitelty viidennen sukupolven Kia Sportage. Kyseessä on yksi Kian malliston kivijaloista, joka on menestynyt hyvin sekä Suomessa että maailmalla. Suomen teillä liikkuukin yli 10 000 Sportagea.

Uusi sukupolvi toi Sportagen kerralla vahvasti sähköistettyyn aikakauteen. Voimanlähteeksi on tarjolla perinteisten polttomoottorien lisäksi kevythybridi, täyshybridi sekä ladattava hybridi. Näistä kahta ensimmäistä saa sekä etu- että nelivetoisena, kun taas ladattava hybridi on aina nelivetoinen. Modernien voimalinjojen lisäksi uusi Sportage on varustettu tuoreimmilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, minkä lisäksi passiivinen turvallisuus on viiden tähden tasoa EuroNCAP:n testien mukaan.

Viidennen sukupolven Kia Sportagen hinnat alkavat 32 512 eurosta ja etuvetoisen täyshybridin hinnat alkavat 40 675 eurosta. Nelivetoinen ladattava hybridi lähtee liikkeestä mukaan alle 47 000 eurolla.

Vaihtoehtoja, mistä valita

Kian toinen ehdokas on monipuolisen malliston tarjoava Niro. Vuonna 2016 markkinoille tullut C-segmentin crossover on löytänyt paikkansa ihmisten sydämissä, ja Euroopassa autoa on myyty yli 310 000 kappaletta. Suomen teillä tätä vahvasti sähköistettyä mallia liikkuu yli 5 800 kappaletta.

KIA Niro -mallisto

Täyshybridinä, ladattavana hybridinä ja täyssähköautona tarjolla oleva toisen sukupolven Niro antaa kuluttajalle vapauden valita parhaiten omaan käyttöön soveltuvan voimalinjan. Edeltäjään verrattuna auton tilantarjonta on parantunut merkittävästi, minkä lisäksi laatuun sekä mukavuuteen on tehty merkittäviä panostuksia. Myös kuljettajaa avustavat ja turvallisuutta parantavat järjestelmät edustavat nykypäivää.

Täyshybriditekniikalla varustetun Kia Niron hinnat alkavat 31 921 eurosta ja ladattava hybridi lähtee liikkeestä mukaan 38 277 eurolla. Täyssähkömalliston hinnat alkavat 45 882 eurosta.

Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailun kuusi finalistia julkaistaan 9.11. Voittaja selviää 16.12. järjestettävässä Auto- ja liikennegaalassa.

Kuluneen vuoden aikana Kia on saanut menestystä Vuoden Auto -kilpailuissa. Viime vuonna Vuoden Auto Suomessa 2022 -kilpailussa Kia oli mukana täysin uudella EV6-sähköautolla. Silloin EV6 lunasti finaalipaikan ja toisen kierroksen äänestyksessä se sijoittui kolmanneksi. Tämän jälkeen Kia EV6 voitti arvostetun Vuoden Auto Euroopassa 2022 -kilpailun. Uusi Sportage sekä uusi Niro ovat mukana myös Vuoden Auto Euroopassa 2023 -kilpailussa, jonka voittaja julkaistaan tammikuussa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi