Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kierrätettäviä pahvilavoja valmistava KraftPal valitsi Tampereen seudun – suunnitelmissa vähintään miljoona lavaa vuodessa

KraftPal aloittaa pahvilavojen valmistuksen Lempäälän Marjamäen alueella tänä vuonna. Täysautomaattinen linjasto tuottaa aaltopahvista lavoja, jotka ovat kestäviä, kevyitä, kierrätettäviä ja pantittomia.

Kuva: KaftPal

KraftPal Finland Oy valitsi tuotantolaitoksensa sijoituspaikaksi Tampereen seudun, koska suuri osa yhtiön asiakkaista on 250 kilometrin säteellä Tampereelta. Lempäälän Marjamäen alue taas valikoitui houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi, sillä Marjamäkeen on kasvanut kiinnostava yrityskeskittymä. Marjamäki sopii KraftPalin ajatusmaailmaan myös ympäristöarvoiltaan.

– Meidän tuotteemme on ympäristöystävällinen ja täysin kierrätettävä, Marjamäen tavoitteena taas on olla ns. nollapäästöalue, joka tuottaa sähkönsä aurinkokennoilla ja biokaasulla, sanoo KraftPal Nordicsin operatiivinen johtaja Jarmo Palukka.

– On hienoa, että KraftPal valitsi Lempäälän Marjamäen yritysalueen. Alue on kehittynyt viime vuosina merkittävästi; Marjamäessä sijaitsee jo noin 400 yritystä ja yli 2000 työpaikkaa, toteaa Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kari Löytty.

– Tampereen seutu kiilasi kärkeen, kun yritys teki perusteellista analyysia Suomen parhaasta sijaintipaikasta, josta löytyvät hyvien yhteyksien lisäksi myös osaavat tekijät. Tervetuloa sijoittumaan ja kasvamaan Lempäälään! toivottaa teollisuuden asiakasvastaava Jouni Myllymäki Business Tampereesta.

Kuva: KaftPal

Tuotantolinjasto saapuu tänä vuonna

KraftPalin tilat valmistuivat Marjamäkeen helmikuun lopulla ja pahvilavoja valmistava täysautomatisoitu kone saapuu sinne Sloveniasta tänä vuonna. Aikataulu tarkentuu myöhemmin. Sen jälkeen Lempäälässä käynnistyy tuotanto, jossa valmistetaan miljoona pahvilavaa vuodessa.

KraftPal työllistää alkuvaiheessa noin 10 henkeä. Keskeisimmät rekrytoinnit on jo tehty ja osaajat löydetty.

Marjamäessä on tilaa kasvulle

Pahvilavojen ja niiden tuotantoprosessin oikeudet omistava KraftPal Technologies julkisti helmikuussa saamansa huomattavan pääomasijoituksen, joka nopeuttaa pahvilavojen maailmanvalloitusta.

KraftPal Nordicsin tavoitteena on saada 3–5 vuodessa sijoitettua yhteensä 10–15 tuotantolinjastoa Pohjolaan ja Kanadaan. Lempäälässäkin on varauduttu kasvuun.

– Nykyiseen tilaamme mahtuu toinen linjasto ja tontilla on vielä tilaa rakentaa. Uskon, että toinen kone voisi tulla Lempäälään kohtuullisen nopeasti, Palukka arvioi.

kraftpal.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi