Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kotkan Meripäivien aikaisia ruuhkia pyritään ennakoimaan ohjaamalla liikenne kolmea eri reittiä Kotkansaarelle

Kotkan Meripäiviä juhlitaan 27.-30.7.2022 Kotkansaarella. Paimenportin työmaan ollessa käynnissä Hyväntuulentie pysyy suljettuna, eikä pääväylää voida vielä avata liikenteelle. Liikenne Kotkansaarelle kulkee työmaan läpi, mikä hidastaa liikennettä huomattavasti. Meripäivien aikaan liikenteessä odotetaan olevan ruuhkaa ja suurimman ruuhkapiikin arvioidaan ajoittuvan keskiviikkoiltapäivään, jolloin Meripäivät alkavat.

”Meripäiville on tulossa paljon ulkopaikkakuntalaisia, joilla ei ole samanlaista paikallistuntemusta kuin kotkalaisilla. Parhaita keinoja vähentää ruuhkaa on Kotkaan saapuvan liikenteen jakautuminen eri reiteille”, kommentoi projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta. 

Hyväntuulentien ja Kotkantien lisäksi Kotkansaarelle pääsee Mussalontietä pitkin ja Hietasen kautta. Tavoitteena on, että liikenne jakautuisi näille kolmelle reitille. Etenkin paikallistuntemusta omaavia henkilöitä suositellaan käyttämään Hietasen tai Mussalon reittiä Hyväntuulentien reitin sijaan. Meripäiville matkustaessa kannattaa suosia myös mahdollisuuksien mukaan joukkoliikennettä sekä jalankulkua ja pyöräilyä. 

Meripäivien ruuhkaisimpana ajankohtana hankealueella on paikalla liikennepäivystäjä ja liikenteenohjaajia.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi