Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kuljetusala kohtaa kesätapahtumissa – kokoontumisia lähes joka viikonloppu

Hämeenlinnan Tawastia Truck Weekend -tapahtuma keräsi yhteen kuljetusalan ammattilaisia sekä toimijoita. ”Rekkamiitit” ovat rentoja kesätapahtumia, joissa pidetään hauskaa, mutta tutustutaan myös uusiin tuotteisiin ja palveluihin. Myös Scania oli paikalla tapahtumassa.

Scania-myyjä Ville Mamia oli paikalla esittelemässä Scanian ajoneuvoja.

Perjantainen aamu Kantolan tapahtumapuistossa Hämeenlinnassa on täynnä odottavaa tunnelmaa. Tawastia Truck Weekend 2022 -tapahtuma on starttaamassa. Kuljetusalan tapahtumat ovat olleet jäissä viimeiset pari kesää, mutta tänä kesänä tapahtumia järjestetään taas ympäri Suomea.

Tawastia Truck Weekend -tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa. Aiempina vuosina näyttelyautot järjestyivät pienimuotoisemmin Ahveniston moottoriradalle. Tämän kesän tapahtumaan kokoontuivat näyttelyautojen lisäksi myös kuljetusalan eri toimijoita kuljetusmessualueelle.

”Rekka­miit­tejä” ympäri Suomen

Kuljetusalan ”rekkamiitit” ovat kuljettajille tapa kokoontua viettämään hauskaa yhdessä. Kiireinen kuljetustoiminta on usein kesäviikonloppuisin rauhallisempaa ja se antaa mahdollisuuden kokoontua yhteen. Oma ajoneuvo on kiillotettu puhtaaksi, mukaan pakattu hieman eväitä, ja sitten viikonloppuna kokoonnutaan vertailemaan kalustoa ja vaihtamaan kuulumisia. Tänä kesänä kokoontumisia on järjestetty lähes joka viikonloppu eri puolilla Suomea.

Kokoon­tu­miset tärkeitä myös automyyn­nille

Tawastia Truck Weekend -tapahtumaan oli varattu tilaa myös erilliselle kuljetusmessualueelle. Eri kuljetusalan kaupalliset toimijat esittelivät palveluitaan ja tuotteitaan kuljetusmessuilla. Esittelyssä oli perävaunuja, päällirakenteita, varaosia, renkaita, työvaatteita ja tietysti tärkeimmät automaahantuojat esittelivät uusia kuorma-automallejaan.

Hämeenlinnassa Scanian osastolle oli koottu kahdeksan erilaista ajoneuvoa. Hämeenlinnan toimipisteeltä Scania-myyjä Ville Mamia sai jo heti aamusta esitellä Scanian uusimpia Super- ja V8-malleja asiakkaille.

– Tällaiset tapahtumat ovat kivoja kokoontumispaikkoja, ja niissä on myös mukavaa ja rentoa kohdata asiakkaita. Tänä vuonna saimme hienosti esille erilaisia automalleja, Ville Mamia kertoo.

Scanian Super-​mallisto esillä

Scania julkisti viime marraskuussa uuden Scania Super-malliston. Mallistossa tärkein uudistus on kokonaan uusi voimalinja. Uusi 13-litrainen, markkinoiden edistyksellisin moottori, uusi vaihteisto ja uudet perävälitykset mahdollistavat jopa kahdeksan prosentin polttoainesäästön. Hämeenlinnassa asiakkaat pääsivät tutustumaan uuteen voimalinjaan aivan läheltä.

Scania julkisti viime marraskuussa uuden Scania Super-malliston.

– Tänä päivänä polttoaineen kulutuksella on suuri merkitys kuljetusten kannattavuuteen. Meidän uusi mallistomme on nyt erittäin taloudellinen ja se auttaa kuljetusyrityksiä menestymään, vakuuttaa Scania-myyjä Ville Mamia.

Isot kiiltävät rekat kiinnostavat lapsia

Isot rekat kiinnostavat myös lapsia ja autoilun kesätapahtumiin osallistutaankin usein koko perheen voimin. Myös Hämeenlinnassa lapsiperheitä oli paljon liikkeellä jo heti perjantaiaamuna. Scania Suomi on ollut jo parina vuonna Lastenklinikoiden Kummit ry:n yhteistyökumppani ja luonnollisesti Kummien Teemu-nalle oli vierailulla Scanian osastolla.

Scanian osastolla lapset pääsivät osallistumaan piirustuskilpailuun, kisaamaan leikkimielisessä Scanian moukarinheittokisassa, ja tarjolla oli ilmapalloja ja karkkia.

Lastenklinikoiden Kummit ry:n Teemu-nalle vieraili Scanian pisteellä ilahduttamassa pikkuväkeä.

Kesätapahtumat jatkuvat

Hämeenlinnan tapahtuma saa todennäköisesti jatkoa ensi kesänä. Kantolan tapahtumapuiston erinomainen sijainti sekä ensimmäisen Tawastia Truck Weekend -tapahtuman hyvä tunnelma houkuttelee paikalle enemmänkin kuljetusmessuille osallistuvia yrityksiä ja autoilijoiden näyttelyrekkoja.

Tänä kesänä rekkakansan pienempiä viikonlopputapahtumia järjestetään ainakin Himoksella ja Liperissä. Kesän päätapahtuma Power Truck Show järjestetään 12.-13.8. Alahärmässä Power Parkin alueella. Alahärmään kokoontuu perinteisesti suuri määrä esittelyautoja Suomesta sekä ulkomailta. Scania Suomi on myös tapahtumassa mukana perinteisellä osastollaan.

Tutustu Scanian uuteen Super-mallistoon osoitteessa www.scania.fi/super

Elokuussa 12.-13.8. järjestettävän Power Truck Show-tapahtuman ohjelmaan voit tutustua osoitteessa www.powertruckshow.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi