Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lidl poistaa maksuttomat sähköauton lataukset

Lidlin latauspisteet muuttuvat maksullisiksi vielä marraskuun aikana. Sähköautoilijoita kannustetaan rekisteröitymään Lidl Plus -etusovelluksen käyttäjiksi. Lidl laajentaa latausverkostoaan määrätietoisesti ja investoi latauspisteisiin merkittävästi lähivuosina.

Lidl on tarjonnut asiakkailleen ilmaista sähköauton latausta myymälöidensä pihoilla vuodesta 2018. Lataus muuttuu maksulliseksi 22.11.2022 alkaen.

Helpoin ja nopein tapa maksaa lataamisesta on rekisteröityä Lidlin etusovelluksen käyttäjäksi ja hoitaa maksu Lidl Plus -appin kautta. Vaihtoehtoisesti maksun voi hoitaa kertaluonteisesti verkkosivun kautta tai roaming-maksulla sähköauton latauksen maksupalveluita tarjoavissa sovelluksissa.

– Meiltä on toivottu sitä, että lataus olisi ensisijaisesti asiakkaidemme käytössä. Halusimme vastata tähän toiveeseen ja yhdistimme latauksen maksamisen Lidl Plus -sovellukseen, jossa meillä Suomessa on jo yli miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää, Lidlin kiinteistöpäällikkö Arttu Puhakka kertoo. 

Veloitusperusteena Lidlin latausasemilla on ladattu energia eli kilowattitunti (kWh). Etusovelluksen käyttäjille hinta on edullisempi kuin muilla maksutavoilla. Hinnat julkaistaan sovelluksessa ensi viikolla maksullisuuden käyttöönoton yhteydessä.

– Tavoitteemme on tarjota maan halvinta, maksullista latausta. Meillä veloitusperusteena on kilowattitunti eli asiakas maksaa aina vain lataamastaan energiasta. Meillä ei tällä hetkellä ole suunnitelmissa ottaa käyttöön esimerkiksi ruuhkamaksuja tai latausajan mukaisia minuuttilisiä. Lidl Plus -asiakkaat lataavat muita halvemmalla, Puhakka kertoo.

Lidl on aiemmin tänä vuonna laskenut latauspisteidensä DC-latauksen tehoa. Maksullisuuteen siirtymisen myötä pikalatauksen tehot palautuvat laitteiden normaalille tasolle, 50 kilowattiin. AC-latauksen teho on pysynyt samana ja on jatkossakin 22 kilowattia.

Latausverkosto laajenee vauhdikkaasti

Lidlin nopeasti kasvava latausverkosto kattaa tällä hetkellä yli 70 myymälä Helsingistä Ouluun ja Tornion korkeudelle saakka. Uusin latauspiste otetaan käyttöön tällä viikolla Lieksassa.

– Investoimme latausverkostoon merkittävästi lähivuosina. Kaikki uudet myymälät saavat pihaansa pikalatauspisteen, minkä lisäksi latauspisteitä asennetaan vuosittain kymmeniin jo olemassa oleviin myymäläkiinteistöihin, Puhakka kertaa.

Tyypillisesti myymälän yhteydessä on latauspiste, jossa voi ladata enintään kahta ajoneuvoa samaan aikaan: toinen DC- ja toinen AC-latauksella. Lidlin latauspisteillä käytetään uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, kuten ketjun kaikessa muussakin toiminnassa. Latausinfran parantamiseen Lidliä kannustavat ilmastonmuutoksen torjunta ja asiakaspalvelu.

– Meillä on yli 200 myymälää Hangosta Sodankylään. Voimme verkostomme avulla vaikuttaa siihen, että vähäpäästöisempi tai päästötön autoilu olisi mahdollista ja vaivatonta koko Suomessa. Toinen ajurimme on asiakaspalvelu: täyssähkö- ja hybridiautoilu lisääntyy koko ajan. Haluamme tarjota asiakkaillemme kauppa-asioinnin yhteydessä sellaisia palveluita, joita he pitävät hyödyllisinä, Puhakka sanoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi