Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lisää suurtehoa sähköautoilijoille – Pääkaupunkiseudulle kolme uutta K-Lataus-asemaa

Tänään autoilijoiden käyttöön aukeaa K-Rauta Oulunkylän K-Lataus-asema Helsingissä. Kyseessä on ensimmäinen K-Raudan yhteydestä löytyvä huippunopeaa suurteholatausta tarjoava K-Lataus-asema. Elokuun alussa otettiin käyttöön myös Oulunkylän K-Market Pikkupekan ja Espoon K-Market Kilon latausasemat. Kukin asema parantaa alueensa julkisen latauksen mahdollisuuksia alati kasvavaa sähköautoilijoiden joukkoa varten.

Oulunkylän K-Raudan K-Lataus-asemalla on yksi 200 kW:n tehoinen suurteholatauslaite sekä neljä 22 kW:n tehoista peruslatauslaitetta. Alkuun asemalla on kaksi pistettä suurteholataukselle, mutta myöhemmin syksyllä pisteiden määrä kasvaa neljään. Yhteensä asemalta tulee siis löytymään jopa kahdeksan latauspistettä. Asema sijaitsee myymälän pysäköintialueella, ja on autoilijoiden käytettävissä myymälän aukioloaikojen mukaisesti.

”Sähköauton latausmahdollisuus on meiltä paljon toivottu lisäpalvelu. On hienoa, että tästä päivästä alkaen sen voimme asiakkaillemme tarjota. Uskon heistä monen arvostavan asemassa erityisesti sitä, että se tarjoaa monipuoliset latausmahdollisuudet erilaisille sähköautoille”, kertoo K-Rauta Oulunkylän kauppias Jussi Perälä.

Aiemmin elokuussa avautuivat myös Oulunkylän K-Market Pikkupekan ja Espoon K-Market Kilon uudet K-Lataus-asemat. Myös ne tarjoavat sähköautoilijoille nopeaa suurteholatausta. K-Market Kilon asema on lisäksi koko kaupunginosansa ensimmäinen julkinen sähköautojen latausasema. Kummallakin asemalla on yksi 100 kW:n tehoinen suurteholatauslaite sekä kaksi 22 kW:n tehoista peruslatauslaitetta. Asemat ovat sähköautoilijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri.

K-Lataus-verkosto tuplaantuu vuonna 2022  

K-Auto on rakentanut K-Lataus-verkostoa vuodesta 2018 alkaen, ja tällä hetkellä verkosto kattaa 116 latausasemaa ympäri Suomen. Asemilla on 367 peruslatauspistettä ja 170 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa. 

”K-Lataus kasvaa juuri nyt nopeammin kuin koskaan ennen. Tavoitteenamme on tarjota latausta noin 200 asemalla vuoden loppuun mennessä, eli tuplaamme verkostomme koon. Tänäkin vuonna tavoitteenamme on laajentaa pika- ja suurteholatauksen tarjontaa sekä avata asemia sinne, missä kysyntää eniten on. Ilokseni toteutamme myös monia asiakastoiveita”, kertoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi