Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lomamatkustus ulkomaille normalisoitunut, erityisesti lapsiperheet matkustavat nyt

Kesäkauden aikana suomalaiset matkustivat ulkomaan lomille lähestulkoon entiseen malliin. Lämpimästä kesästä huolimatta myös syksyn ja alkutalven lomamatkoja varataan tällä hetkellä vilkkaasti. Erityisesti lapsiperheet varaavat tulevia lomia. Koulujen syyslomaviikot ovat jo osin loppuunmyytyjä, mutta jonkin verran paikkoja on vielä.

Matkanjärjestäjä Tjäreborgin matkustajamäärissä havaittiin tänä kesänä merkittävä kasvu, ja suomalaisten matkustuksen voidaankin katsoa pandemian alkamisen jälkeen palanneen tavalliselle tasolle. Kuluneena kesänä nk. äkkilähtöjä eli viime hetken paikkoja on erityisesti loppukesällä ollut tarjolla poikkeuksellisen vähän. Varaus- ja matkustusinto vaikuttaa jatkuvan syksyyn ja talveen.

– Näyttää siltä, että erityisesti lapsiperheet matkustavat samaan tapaan kuin pandemiaa edeltävänä aikana. Koululaisten syyslomaviikot 42 ja 43 alkavat olla jo melko täysiä. Jälkimmäiselle viikolle löytyy vielä paikkoja esimerkiksi Kanariansaarille, Kyprokselle, Kap Verdelle ja Madeiralle. Kreikan saaret ja Turkki ovat jo loppuunmyytyjä, kertoo Jessica Virtanen, Tjäreborgin maajohtaja.

Osa Tjäreborgin asiakkaista valitsee reittilennoilla toteutettavan matkapaketin.

– Myös reittipaketteja olemme myyneet reilusti yli tuplamäärän viime vuoteen verrattuna. Euroopan kohteista suosituimmat ovat Costa del Sol ja Malta. Varausmäärien kasvu on ollut erityisen suurta kaukolomakohteiden osalta, ja siellä vetovoimaisimmat kohteet ovat Mauritius ja Malediivit.

Euroopan suurkaupungit kiinnostavat nyt

Suomalaisia matkailijoita ei houkuta yksinomaan aurinko ja lämpö. Siitä kertoo kaupunkilomien kasvanut suosio.

– Meidän asiakkaamme suuntaavat innokkaimmin tuttuihin eurooppalaisiin suosikkikaupunkeihin eli Lontooseen, Barcelonaan ja Roomaan. Suurin kasvu on tällä hetkellä kuitenkin havaittavissa New Yorkin ja Ateenan kaupunkilomien kohdalla, sanoo Virtanen.

Suomalaiset matkustavat myös entistä innokkaammin erilaisiin urheilutapahtumiin. Tjäreborgilla erityisen suosittuja ovat matkapaketit Valioliigan jalkapallo-otteluihin. Niiden varaukset ovat moninkertaistuneet viime vuodesta.

– Erityisesti Manchester Unitedilla tuntuu olevan paljon aktiivisia suomalaisfaneja, kertoo Virtanen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi