Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lumon tuo markkinoille aurinkoenergiaa parvekkeilta hyötykäyttöön keräävän eKaiteen – Vuosituotto pilottikohteissa 35 % asunnon sähkönkulutuksesta

”Parvekelasien energiansäästö on ollut tiedossa jo pitkään. Samoin Lumon Lasituksen tuoma päästökompensaatio, mikä on Suomen olosuhteissa yli kuusinkertainen verrattuna tuotteen elinkaaren aikaisiin hiilipäästöihin. Tämä tarkoittaa, että Lumon Lasituksen käyttäjälle tuottama ilmastohyöty sen käyttöiän aikana on suurempi, kuin tuotteen koko elinkaaren aikana aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt”, kertoo Lumon konsernin Chief Development Officer Risto Kivioja.

”Meillä on jo jonkun aikaa ollut työn alla ns. eKaide, joka on parvekekaideratkaisu, jossa kaidelasin väliin sijoitetaan aurinkopaneelit. Kehitystyö on edennyt siihen vaiheeseen, että meillä tuotteelle on tuotantovalmius ja etsimme nyt sopivaa koekohdetta, jossa eKaidetta voisi pilotoida käytännössä”, Kivioja sanoo.

Koekohteeksi etsimme ensisijaisesti kerrostalon julkisivulasituksia niin uudis- kuin korjausrakentamisen kohteista. ”Teemme jokaisesta projektista kohdekohtaisen suunnitelman sekä laskemme arvioidun tuottolaskelman. Näin varmistamme, että investointi on asiakkaalle kannattava”, Kivioja summaa.

eKaiteen vuosituotto vastaa keskimäärin 35 % kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta

Aurinkoenergian kerääminen kaidelasien kautta on uusi innovaatio, jota Lumon kehittää sekä estetiikka että vastuullisuus huomioiden. ”Olemme korvanneet normaalin kaideverhousmateriaalin erikoisvalmisteisella aurinkopaneelilla, joka sijoitetaan kaidelasien väliin. Se täyttää parvekkeille asetetut turvallisuusvaatimukset ja erilaiset sähköjohdot ja kytkennät on tyylikkäästi piilotettu, jolloin lopputuloksesta tulee elegantti”, Kivioja kertoo.

”eKaiteen tuottolaskelma riippuu aina monesta tekijästä, kuten asennettavien paneeleiden määrästä ja niiden ilmansuunnasta. Tämänhetkisillä energian hinnoilla takaisinmaksuaika on huomattavasti lyhyempi, kuin normaaliolosuhteissa. Pilottikohteessamme eKaiteen laskelmamme osoittivat, että sen vuosituotto vastaa keskimäärin 35 % kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta”, Kivioja summaa.

”Tässä energiamarkkinatilanteessa aurinkoenergiaa keräävä kaidelasitus on entistä houkuttelevampi vaihtoehto perinteiselle lasikaiteelle. eKaide yhdessä integroidun parvekelasituksen kanssa tuo niin energiansäästöä kuin antaa suojaa talon rakenteille. Uskomme, että kyseisellä tuoteratkaisulla tulee olemaan merkittävä rooli tulevaisuuden parvekejulkisivurakentamisessa”, sanoo Lumon konsernin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen.

eKaiteeseen voit tutustua Lumon sivuilla

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi