Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Maailman ensimmäinen matkustajajunien vetytankkausjärjestelmä otettu käyttöön Saksassa

Linde on ottanut käyttöön maailman ensimmäisen matkustajajunien vetytankkausjärjestelmän Bremervördessä, Saksassa. Linden rakentamasta, omistamasta ja operoimasta vetytankkausjärjestelmästä tankataan 14 vetykäyttöistä matkustajajunaa, jotka korvaavat nykyiset dieselkäyttöiset junat. Jokainen vetyjuna voi ajaa yhdellä tankkauksella 1 000 km päästöttömästi. 

Vetykäyttöinen juna ajaa yhdellä tankkauksella 1 000 kilometriä päästöttömästi.

Vetytankkausjärjestelmän kokonaiskapasiteetti on noin 1 600 kg vetyä päivässä, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen suurimmista.  Järjestelmä on suunniteltu ja rakennettu niin, että tulevaisuudessa siihen pystytään yhdistämään paikan päällä tapahtuva vihreän vedyn tuotanto. 

Linde on maailman johtava vedyn tuottaja, jalostaja, varastoija ja toimittaja. Sillä on maailman suurin nestemäisen vedyn valmistuskapasiteetti ja jakelujärjestelmä. Yhtiö operoi maailman ensimmäistä erittäin puhtaan vedyn varastointiluolaa sekä maailmanlaajuisesti noin 1 000 kilometrin pituisia putkiverkostoja toimittaakseen luotettavasti vetyä asiakkailleen. 

Linde on edelläkävijä puhtaaseen vetyyn siirtymisessä ja on rakentanut yli 200 vetypolttoaineasemaa ja 80 vetyelektrolyysilaitosta maailmanlaajuisesti. Yritys tarjoaa uusinta vetyteknologiaa sekä maailmanluokan suunnitteluorganisaationsa että keskeisten allianssien ja kumppanuuksien kautta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi