Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Mini-Lifti -yhteiskäyttöautot ilmestyvät Vaasan katukuvaan

Ensimmäiset Mini-Lifti -yhteiskäyttöautot ilmestyvät Vaasan katukuvaan ensi viikolla. Kaikille avoin julkistustilaisuus järjestetään torstaina 8.9. klo 15-17, jolloin autoihin pääsee tutustumaan ja mahdollisuuksien mukaan myös testaamaan. Autot ovat arkipäivisin kaupungin työntekijöiden käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin niitä voi vuokrata vapaasti kuka tahansa.

Mini-Lifti yhteiskäyttöauto ilmestyy Vaasan kaduille 8.9.2022.
Kuva: Mikael Matikainen

Kolme täyssähköistä, automaattivaihteista Mini-Lifti -yhteiskäyttöautoa sijaitsevat kaupunkiympäristön toimipisteen parkkipaikalla osoitteessa Kirkkopuistikko 26, johon niille on rakennettu pysäkki ja keskinopeat latauspisteet. Autot ovat kaupungin työntekijöiden käytössä arkisin klo 7.00-16.30 välisenä aikana, ja muulloin kenen tahansa vuokrattavissa.

– Asukkaiden ja kaupungin henkilöstön lisäksi myös matkailijat voivat hyödyntää keskeisellä paikalla sijaitsevia autoja. Yhteiskäyttöautot tuovat joustavuutta liikkumiseen ja niillä parannetaan etenkin autottomien liikkumismahdollisuuksia, kuntatekniikan projektipäällikkö Tomi Paalosmaa kertoo.

Julkistustilaisuudessa autoihin pääsee tutustumaan niiden operoinnista vastaavan Omagon opastuksella.  Omago omistaa autot ja vastaa niiden huolloista, siisteydestä, vakuutuksista ja käyttösovelluksesta.

– Meillä on onnistuneita kokemuksia yhteiskäyttöautopalvelun tuottamisesta paitsi muualla Suomessa, myös Vaasassa. Uskomme Mini-Liftien löytävän nopeasti tiensä kaupunkilaisten käyttöön ja odotamme innolla, millaisen vastaanoton ne saavat vaasalaisilta, Omagon myyntijohtaja Jeremias Lahtinen toteaa.

Lifti on nyt myös Mini-Lifti

Autojen malliksi valittiin kompakti, mutta tilava Nissan Leaf Visia, joka soveltuu hyvin erilaisiin käyttötarpeisiin. Palvelun nimi ja ulkoasu mukailevat puolestaan joukkoliikenteestä tuttua Lifti-brändiä.

– Halusimme hyödyntää asukkaille jo tutuksi tullutta Liftin ilmettä myös yhteiskäyttöautojen osalta. Näin ne erottuvat hienosti katukuvassa. Myöhemmin tulemme nimeämään jokaisen auton omalla yksilöivällä nimellä, joka helpottaa niiden tunnistamista ja vuokrausta, Paalosmaa kertoo.

Nyt käyttöön otettavien Mini-Liftien tarkoituksena on kerätä kokemuksia ja tietoa yhteiskäyttöautojen käytöstä.

– Yhteiskäyttöautoja suunnitellaan laajemmassa mittakaavassa muun muassa rakenteilla olevan Ravilaakson alueelle. Ensimmäisistä autoista saatavien kokemusten pohjalta palvelua on helpompi laajentaa tulevien vuosien aikana, Paalosmaa toteaa.

Lue lisää yhteiskäyttöautoista osoitteesta vaasa.fi/mini-lifti ja tutustu tarkempiin käyttöohjeisiin Omagon sivuilla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi