Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Moottoripyöräilyn suosion kasvu näkyi moottoripyöräkaupassa vuonna 2021

Moottoripyöräharrastus on noussut yhä suositummaksi vapaa-ajanviettotavaksi. Ihmisten hinku kaksipyöräisten selkään näkyy myönteisesti moottoripyörien ja mopojen myyntiluvuissa jo neljättä vuotta.

Viime vuonna koronatilanne piti kansan edelleen sellaisten harrastusten ja ajanviettotapojen parissa, joita voitiin harrastaa terveysturvallisesti.

­– Vuoden 2020 komeiden myyntilukujen jälkeen moottoroitujen kaksipyöräisten satulaan löysi vakiintuneen harrastajajoukon lisäksi myös viime vuonna uusia kuskeja, iloitsee Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto.

Viime vuonna yli 256-kuutioisten moottoripyörien rekisteröinti kasvoi viisi prosenttia vuoteen 2020 verrattuna.

Pienempikuutioisten moottoripyörien myyntiluvut kasvoivat eniten

Moottoripyörissä ja mopoissa nähtiin vuonna 2020 reippaita kasvulukuja, ja sama noususuhdanteinen kehitys jatkui myös vuonna 2021. Viime vuonna erityisesti ”harrastekokoisten” eli kokoluokan 256–755-kuutiosenttimetristen moottoripyörien rekisteröinti piristyi edellisvuoteen verrattuna. Tässä kokoluokassa myynti kasvoi vuonna 2021 16 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna.

– Myynnin kasvu johtuu osin siitä, että pienempiin kokoluokkiin on tullut viime vuosina tarjolle paljon uusia mielenkiintoisia pyörämalleja eri valmistajilta, Tuomisto sanoo.

Pienempiin kokoluokkiin kuuluvien moottoripyörien suosioon on vaikuttanut myös A2-ajokortin kasvava suosio. Ensimmäinen moottoripyörä ostetaan yleensä 256–755-kokoluokasta.

Suurten moottoripyörien kysyntä laski hieman

Viime vuonna suurten yli 755-kuutioisten moottoripyörien myynti laski neljä prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

– Vuonna 2020 suurten pyörien kysynnässä nähtiin suuri 28 prosentin harppaus, joten kappalemääriä ajatellen tämänkin vuoden myyntiluvut ovat edelleen hyvät, Tuomisto muistuttaa.

Tuomisto odottaa, että kuluvan vuoden myyntiluvut jatkavat vähintäänkin edellisten vuosien tasolla.

– Moottoripyöräily on mielenkiintoinen ja innostava harrastus, ja se sopii myös Suomessa arjen liikkumisvälineeksi suuren osan vuotta. Moottoripyörällä liikkuminen on vaivatonta sekä ympäristöystävällisempää kuin autoilu – erityisesti taajamanopeuksissa.

MP 22 Moottoripyörämessut maaliskuussa

Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaosto järjestää moottoripyöräilyn vuotuisen suurtapahtuman MP 22 Moottoripyörämessut 25.–27. maaliskuuta Messukeskuksessa Helsingissä. MP-messut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020 ja silloin messuilla vieraili yli 55 000 motoristia. Lue lisää MP 22 Moottoripyörämessuista Messukeskuksen sivuilta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi