Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegianilla oli 1,4 miljoonaa matkustajaa marraskuussa – lentomatkustamisen kysyntä jatkuu vakaana

Marraskuussa Norwegianilla oli 1,4 miljoonaa matkustajaa. Siinä on 37 prosentin kasvu verrattuna viime vuoden marraskuuhun. Käyttöaste oli 79,5 prosenttia. Etelä-Euroopan rantakohteet olivat erityisen suosittuja ja käyttöaste näihin kohteisiin oli lähes 90 prosenttia Norjassa, joka on Norwegianin suurin markkina.

– Olemme tyytyväisiä tämän kuun liikennetietoihin ja niihin liittyviin tuloksiin. On ilo nähdä, että 1,4 miljoonaa matkustajaa valitsi matkan kanssamme. Vaikka matkailussa on nyt hiljaisempi kausi, lentomatkustamisen kysyntä jatkuu edelleen erityisesti moniin suosittuihin rantakohteisiimme. Marraskuussa käyttöaste aurinkoisiin kohteisiin oli lähellä 90 prosenttia Norjassa, joka on Norwegianin suurin markkina. Olen erityisen ilahtunut tämän kuun täsmällisyydestä, joka osoittautui tähän mennessä parhaaksi tänä vuonna. Se on tulosta siitä, että monet omistautuneet kollegamme tekevät kaikkensa joka päivä asiakkaidemme palvelemiseksi, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 374 828 matkustajaa marraskuussa. Siinä on 37 prosentin nousu verrattuna viime vuoden marraskuuhun. Käyttöaste oli lokakuussa 79,5 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 122 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä 1 686 miljoonaa istuinkilometriä. Marraskuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 64 lentokonetta ja lensi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 90,3 prosenttia marraskuussa.

Lentomatkustamisen kysyntä jatkuu vakaana

– Meillä on hyvät valmiudet vastata kausivaihteluihin. Olemme mukauttaneet kapasiteettimme vastaamaan talvikauden alhaisempaa kysyntää ja suojanneet kaikkiaan 15 prosenttia arvioidusta polttoaineen kulutuksesta vuonna 2023. Kun katsomme eteenpäin, näemme lentomatkustamisen kasvavan edelleen erityisesti aurinkoisiin rantakohteisiin. Olemme hiljattain julkistaneet useita uusia reittejä eri puolille Eurooppaa ja olemme innokkaita toivottamaan tervetulleiksi sekä matkustajat että uudet kollegamme vilkkaaseen kesään 2023, sanoo Karlsen.

Norwegian on Norjan suurin lentoyhtiö ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä. Norwegianilla on 4 000 työntekijää, ja yhtiö on lisäämässä henkilöstöään 750 työntekijällä tukikohdissaan Pohjoismaissa ja Euroopassa kesäksi 2023. Kesäksi 2023 Norwegian suunnittelee laivastonsa kasvattamista 85 lentokoneeseen. Näin Norwegian voi tarjota lisää lähtöjä suosituimmilla reiteillä, mikä antaa matkustajille aiempaakin enemmän joustavuutta matkojen suunnittelussa. Norwegianilla on tällä hetkellä myynnissä 239 reittiä kesäkaudella, joka kestää maaliskuusta 2023 lokakuuhun 2023.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi