Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegianilla oli 1,9 miljoonaa matkustajaa lokakuussa – vahva kysyntä syksyn lomamatkoille

Norwegianilla oli lokakuussa 1,9 miljoonaa matkustajaa ja yhtiö saavutti 86 prosentin käyttöasteen. Lokakuu osoittautui aktiiviseksi matkustuskuukaudeksi sekä kotimaan reiteillä että suosittuihin rantakohteisiin.

– Olemme tyytyväisiä, että kuukausi oli jälleen vahva liikennelukujen osalta. Matkustajamme arvostivat erityisesti reittejä moniin suosittuihin lomakohteisiimme. Esimerkiksi yli puoli miljoonaa matkustajaa Pohjoismaissa valitsi Norwegianin, kun he lensivät Välimerelle. Tämä osoittaa, että meillä on tuotetarjonta, jota asiakkaamme arvostavat suuresti, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 885 606 matkustajaa lokakuussa, mikä on 57 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Käyttöaste oli lokakuussa 85,8 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) nousi 2 703 miljoonaan istuinkilometriin ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 319 miljoonaa istuinkilometriä. Lokakuussa Norwegianilla oli käytössä keskimäärin 67 lentokonetta, ja yhtiö lensi 99,4 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 84,2 prosenttia lokakuussa.

– Ottaen huomioon tämänhetkisen makroekonomisen ympäristön, tiedostamme, että kysyntä hidastuu edessä olevaa talvikautta kohti. Kiitos hyvän yhteistyön kollegojen ja ammattiliittojen kanssa samoin kuin joustavien leasing-ehtojen ansiosta Norwegianilla on ainutlaatuinen asema kohdata hiljaisempi ajanjakso. Lisäksi luotamme siihen, että tuotetarjontamme sopii hyvin matkustajiemme mieltymyksiin siten, että tämä myötävaikuttaa myönteisesti markkinaosuuden saamiseen, sanoo Karlsen.

Norwegianin ja Widerøe yhteistyön tuloksena kotimaan reiteillämme Norjassa liike- ja vapaa-ajan matkustajat hyötyvät nyt lisääntyneestä valinnan mahdollisuudesta, joustavuudesta ja saumattomasta matkustamisesta. Norwegian palkkaa tällä hetkellä 700 uutta kollegaa kesäkaudelle 2023, jolloin Norwegian tarjoaa sekä uusia reittejä että lisää lentoja houkutteleviin kohteisiin.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi