Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegianin matkustajamäärä oli kesäkuussa korkein pandemian puhkeamisen jälkeen

Norwegianin kesäkuun liikennetiedot osoittavat, että Norwegianilla oli 1 937 318 matkustajaa. Siinä on 19 prosentin nousu verrattuna edeltävään kuukauteen, ja se on korkein luku pandemian puhkeamisen jälkeen.

– Olen erittäin tyytyväinen, että liikennöimme lähes sataprosenttia 400–450 päivittäisestä aikataulun mukaisesta lennostamme tässä kuussa. Se on ollut haastavaa Norjan lentokonemekaanikkojen lakon ja tiettyjen eurooppalaisten lentoasemien rajoitusten vuoksi, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Kesäkuussa Norwegian allekirjoitti uuden kaksivuotisen työehtosopimuksen Norwegianin matkustamohenkilöstöä ja lentäjiä edustavien ammattiliittojen kanssa. Lentokonemekaanikkojen lakko päättyi, kun Norjan työministeri ilmoitti pakottavasta sovintomenettelystä.

– Olemme tyytyväisiä matkustamohenkilöstömme ja Norwegian Pilot Unionin kanssa saavutetusta sopimuksesta sekä myös siitä, että lentokonemekaanikkomme ovat palanneet töihin varmistamaan lentojemme normaalin liikennöinnin. Tämä merkitsee, että voimme tarjota asiakkaillemme reitit, jotka olemme luvanneet. Varaustilanteemme on tällä hetkellä korkea, mutta moniin kohteisiin Euroopassa on vielä paikkoja jäljellä, sanoo Geir Karlsen.

Norwegian lensi 1 937 318 matkustajaa kesäkuussa, kun matkustajamäärä kesäkuussa 2021 oli 225 509. Käyttöaste oli 84,9 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 924 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 482 miljoonaa istuinkilometriä. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli kesäkuussa 70 prosenttia. Kaikista lennoista 93 prosenttia saapui aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä. Kesäkuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 68 lentokonetta ja lensi 99,1 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi