Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegianin matkustajamäärän kasvu jatkui

Norwegianin toukokuun liikennetiedot osoittavat, että yhtiöllä oli 1,6 miljoonaa matkustajaa. Siinä on kasvua noin 16 prosenttia verrattuna edelliseen kuukauteen.

– Vilkkaiden kesäkuukausien lähestyessä jatkamme tuotannon lisäämistä suunnitellusti, jotta voimme vastata kysyntään. Tiettyjen lentoasemien kapasiteettirajoitteista huolimatta onnistumme lentämään lähes sata prosenttia 400 päivittäisestä aikataulun mukaisesta lennostamme korkealla täsmällisyysasteella, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta lähtöajasta, oli 84,9 prosenttia toukokuussa ja se kasvoi huhtikuun 82,6 prosentista. Kaikista yhtiön lennoista 97 prosenttia saapui aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä.

Matkustajamäärä kasvaa kuukausi kuukaudelta ja kesäkauden varaukset lisääntyvät yhtiön mukaan edelleen. Monet ihmiset ovat jo varanneet liput aurinko- ja rantakohteisiin. Viime aikoina Norwegian on huomannut kasvua myös kaupunkikohteisiin. Toukokuussa yhtiö avasi useita uusia reittejä, jotka palvelevat kasvavaa kysyntää.

Norwegianilla oli 1 628 040 matkustajaa toukokuussa, kun toukokuussa 2021 matkustajia oli 96 909. Käyttöaste oli 79,2 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 2 459 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 947 miljoonaa istuinkilometriä. Toukokuussa Norwegian operoi keskimäärin 64 lentokonetta ja lensi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista.

Norwegian on suunnitellusti vuoden 2022 aikana kasvattanut merkittävästi laivastoaan ja yhtiö operoi kesällä 70 lentokonetta. Norwegian allekirjoitti hiljattain Boeingin kanssa aiesopimuksen, joka varmistaa uusien 737 MAX 8 -lentokoneiden toimituksen tulevina vuosina. Jatkuva laivaston uudistaminen antaa Norwegianin matkustajille aiempaakin mukavamman lennon aikaisen kokemuksen nykyaikaisissa ja polttoainetehokkaissa lentokoneissa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi