Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Renault Trucks uudisti kumppanuutensa Maailman Ruokaohjelman kanssa

Renault Trucks tarjoaa tukea humanitaarisen avun kuorma-autotoimituksiin ja jatkaa YK:n alaisen avustusjärjestön, Maailman ruokaohjelman, tukemista tarjoamalla asiantuntevaa koulutusta järjestön tiimeille, erityisesti Afrikassa.

Tavoitteena on auttaa Maailman ruokaohjelmaa käyttämään ja ylläpitämään kuorma-autokalustoaan kentällä, jotta järjestön ruokatoimitukset ja muut avustukset tavoittavat paremmin apua tarvitsevia ihmisiä ympäri maailmaa.

Maailman ruokaohjelmalla (WFP) on käytössä yli 900 kuorma-autoa, ja sen toimintoihin osallistuu vuosittain 5 000 ajoneuvoa eri puolilla maailmaa. WFP on maailman suurin humanitaarinen järjestö, joka lähettää usein ensimmäisenä apua kriisialueille, edistäen rauhaa, vakautta ja hyvinvointia. Renault Trucksin asiantuntemuksen avulla WFP parantaa Afrikan maissa käytettävien kuorma-autojen kuntoa ja saatavuutta, jotta hädässä olevat yhteisöt voidaan tavoittaa entistä paremmin.

Renault Trucks aloitti yhteistyön WFP:n kanssa vuonna 2012. Renault Trucks -kalusto tunnetaan laadukkuudesta sekä toimintavarmuudesta äärimmäisistä ajo-olosuhteista. Renault Trucksin kokeneimmat työntekijät ovat osallistuneet WFP:n tiimien kouluttamiseen eri Afrikan maissa. 

Teknistä osaamista humanitaarisen avun tueksi

Nyt WFP:n ja Renault Trucksin välinen kumppanuus saa jatkoa aina vuoteen 2026 saakka, sillä Renault Trucks uudistaa kahden kuorma-auton muodostaman liikkuvan koulutusyksikkönsä. Uudella yhteistyösopimuksella Renault Trucks jakaa asiantuntemustaan ja varmistaa, että WFP:n kuorma-autot pysyvät optimaalisessa toimintakunnossa. Renault Trucks tukee myös paikallisten mekaanikkojen osaamisen kehitystä ja liikenneturvallisuuden parantamista Länsi-Afrikassa.

Koulutustarjonta sisältää kuorma-autojen mekaniikkaa käsitteleviä moduuleja mekaanikoille ja korjaamopäälliköille, kaluston hallintaa käsitteleviä moduuleja kalustopäälliköille ja taloudellista ajoa käsitteleviä moduuleja kuljettajille. Kuorma-autojen kunnossapitokoulutusta tarjotaan maailman ruokaohjelman henkilöstön lisäksi myös julkishallinnon virkamiehille, kansalaisjärjestöille, muille YK:n järjestöille ja yksityisille kuljetusyhtiöille. Uudistetun kumppanuuden puitteissa Renault Trucks tukee myös pysyvän teknisen koulutuskeskuksen perustamista Accran kaupunkiin Ghanassa. Koulutuskeskukseen tulee kaksi luokkahuonetta opetusistuntoja varten sekä tietokonelaitteet verkkokoulutuksia varten.

30 Renault Trucksin työntekijää Maailman ruokaohjelman avustustöissä

Paul, Sylvain, Benoît ja Ahmed ovat Renault Trucksin työntekijöitä, jotka päättivät jättää hetkeksi päivittäiset työrutiininsa auttaakseen ihmisiä ja tarjotakseen asiantuntevaa apua WFP:n kuorma-autojen kunnossapitoon. Renault Trucksin WFP -tiimit suhtautuvat vapaaehtoistyöhön intohimoisesti. Se kuvastaa työntekijöiden aitoa halua osallistua ja edistää koko yrityksen visiota oikeudenmukaisemmasta maailmasta. ”Lähdin Etiopiaan osana kahden hengen tiimiä kouluttamaan mekaanikkoja ja korjaamopäälliköitä ajoneuvojemme toiminnasta, jotta he pystyisivät huoltamaan kuorma-autoja mahdollisimman tehokkaasti”, ajoneuvotestauksen projektipäällikkö Sylvain Thiercelin kertoo. ”Kokemus on tuonut minulle upean seikkailun ihmisten ja yhteistyön parissa. Lähdimme sinne nöyrästi pohtien, mitä voisimme opettaa heille, ja lopulta pelkkä läsnäolomme oli valtava apu. Onnistuimme vastaamaan moniin kysymyksiin ja opimme yhtä paljon, ellei enemmänkin, heidän elämäntavoistaan. Se oli uskomaton kokemus.” Seuraava Renault Trucksin koulutuspari on lähdössä Ghanaan heinäkuussa 2022.

Kumppanuus, joka on eduksi kummallekin osapuolelle

Renault Trucksin sitoutuminen Maailman ruokaohjelmaan on jo useiden vuosien ajan tuottanut tuloksia WFP:lle ja apua eniten tarvitseville. Organisaation kalustotiimien vaihtuvuus on vähentynyt, työntekijät ovat entistä sitoutuneempia, ylläpitokustannukset ovat pienentyneet ja ajoneuvoja pysyy enemmän liikenteessä. Paikallisilla kenttätiimeillä on nyt paremmat valmiudet valita oikea ajoneuvo ajo-olosuhteiden mukaan. Näin apua tarvitseville yhteisöille on saatu tukea entistä tehokkaammin ja nopeammin.

Kumppanuus Renault Trucksin kanssa seuraavien viiden vuoden ajan teknisen koulutuskeskuksen perustamiseksi Länsi-Afrikkaan on avainasemassa tämän asiantuntemuksen ja koulutuksen tuomiseksi WFP:n työntekijöille sekä muille kuljetusalan organisaatioille, ja sillä on positiivinen vaikutus kuljetusten hallintaan alueella”, WFP:n maailmanlaajuisen kalustoyksikön johtaja Jean-Francois Milhaud toteaa.

KESKEISET LUVUT

Renault Trucksin ja Maailman Ruokaohjelman yhteistyö alkoi vuonna 2012:- 2 liikkuvaa koulutusyksikköä luotu – 5 koulutusmoduulia tarjottu – 19 koulutusta järjestetty – 250 henkilöä osallistunut kenttäkoulutuksiin – 12 koulutuskurssia laadittu – 30 Renault Trucksin työntekijää on matkustanut Afrikkaan kumppanuuden puitteissa  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi