Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sähköinen 4-ovinen Polestar 5 -GT-malli esittelee Polestarin uuden voimalinjan

Polestar esittelee ensimmäistä kertaa prototyypin Polestar 5 -mallista vuoden 2022 Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa 23.–26. kesäkuuta. Polestar 5 on suorituskykyinen sähköinen 4-ovinen GT-malli, jolla on aitoja urheiluauton ominaisuuksia. Se perustuu vuonna 2020 esiteltyyn Precept-konseptiautoon.

Polestarin Ison-Britannian tutkimus- ja kehitystyöyksikön johtaja Pete Allen kertoo seuraavaa: “Polestar 5 on kehittymässä upeaksi 4-oviseksi GT-malliksi, joka on sisimmiltään aito Polestar. Kokonaisuus yhdistää urheiluautojen ominaisuuksia nykyaikaisiin teknologisiin ratkaisuihin, ja tuomme sen myötä kevyen ja jäykän urheiluautomaisen alustatekniikan sarjatuotantoon.”

Ison-Britannian tiimi on saanut tilaisuuden työskennellä uuden mekaanisen ratkaisun parissa ja suunnitellut ja kehittänyt ainutlaatuisen liimattua alumiinia käyttävän alustan. Tuloksena syntynyt ajodynamiikka vastaa auton kauniin muotoilun herättämiin odotuksiin.

Uuden huippuluokan sähköisen voimalinjan kehitystyö jatkuu Ruotsissa. Uusi takasähkömoottori tarjoaa erinomaista tehoa ja 800 voltin arkkitehtuurin. Yhdessä tehokkaan etusähkömoottorin kanssa tavoitteena on kehittää tehoa 650 kW (884 hv) ja vääntöä 900 Nm.

Polestarin tutkimus- ja kehitystyöpäällikkö Jörg Brandscheid toteaa seuraavaa: “Kehittämämme voimalinja asettaa autoillemme uudet standardit. Vahvan sähkömoottorin ja kevyen alustateknologian yhdistelmä tuottaa todella upeita autoja.”

Polestar 5 ajaa ylös Goodwoodin kuuluisaa kukkulaa kahdesti päivässä muiden ensiesittelyssä olevien autojen ryhmässä. Auton lanseeraus on suunniteltu vuodelle 2024. Polestar 5 on kolmas kolmesta uudesta sähköautosta, jotka Polestar julkaisee kolmen vuoden aikana. Kaksi ensimmäistä ovat sähköiset SUV-mallit Polestar 3 ja Polestar 4.

Polestarin YouTube-dokumenttisarjassa näytetään tavallista yksityiskohtaisemmin, kuinka autonvalmistaja muuntaa Precept-konseptin Polestar 5 -tuotantoautoksi.

Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath sanoo: “Polestar 5 on koko yritystämme määrittävä projekti. Sen edistyksellinen muotoilu ja tekniikka antavat suuntaa Polestarin tuleville hankkeille. Meillä on hieno joukko lahjakkaita ihmisiä, jotka luovat ainutlaatuisia sähköautoja.”

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi