Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

ŠKODA ENYAQ RS iV:ssä kohtaavat vastuullisuus ja suorituskyky

ŠKODA AUTO lisää RS-mallistoonsa toisena täyssähkömallina ENYAQ RS iV -katumaasturin. Tässä ŠKODA-katumaastureiden uudessa huippumallissa on kaksi sähkömoottoria maksimiyhteisteholtaan 220 kW ja neliveto kuten ENYAQ COUPÉ RS iV -mallissa. Erinomaisen ilmanvastuskertoimensa (cw alkaen 0,265) ansiosta ENYAQ RS iV yltää jopa 500 kilometrin WLTP-toimintamatkaan. ENYAQ RS iV -mallin ennakkomyynti on alkanut ja uutuus on nyt tilattavissa.

ŠKODA ENYAQ RS iV:ssä kohtaavat vastuullisuus ja suorituskyky Kuva: ŠKODA AUTO

ŠKODA-automalliston tuorein uutuus: sporttisen RS-malliston toinen täyssähköinen malli on ENYAQ RS iV. Tässä katumaasturimallissa on neliveto ja kaksi sähkömoottoria maksimiyhteisteholtaan 220 kW kuten ENYAQ COUPÉ RS iV -mallissakin. Nämä ENYAQ iV -malliston kaksi RS-mallia ovat ŠKODA-malliston tehokkaimmat. ENYAQ iV -mallit pohjautuvat Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan, ja ne valmistetaan Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa.

ENYAQ iV ja ENYAQ COUPÉ iV ovat ainoat MEB-pohjaiset autot, jotka valmistetaan Euroopassa Saksan ulkopuolella. ŠKODA AUTO on tiedottanut, että lähipäivinä tuotantolinjalta valmistuu jo sadastuhannes ENYAQ iV. Tämä tuotantomäärä sisältää sekä ENYAQ iV- että ENYAQ COUPÉ iV -mallit ja niiden eri malliversiot kuten RS ja SPORTLINE. Täyssähköautojen lisäksi ŠKODA tarjoaa asiakkailleen kokonaisen ŠKODA iV -ekosysteemin, joka sisältää esimerkiksi kotilatauslaitteita ja Euroopassa kattavasti toimivan Powerpass-latauskortin.

Uuden ENYAQ RS iV:n tunnistaa heti RS-malliksi vakiovarusteisesta Sport-alustasta, suurista 20- ja 21-tuumaisista kevytmetallivanteista sekä näyttävistä RS-yksityiskohdista. Sen huippunopeus on 180 km/h, joten se on COUPÉ RS iV -mallin lailla 20 km/h nopeampi kuin muut ENYAQ iV -mallit. Se ei tuota paikallisia päästöjä ja kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 6,5 sekunnissa. Sen maksimiyhteisvääntö 460 newtonmetriä on täyssähköautoille ominaiseen tapaan käytettävissä heti liikkeelle lähdettäessä.

Suuren 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) ajoakun, erinomaisen energiatehokkuuden ja ilmanvastuskertoimen (cw alkaen 0,265) ansiosta se yltää jopa 500 kilometrin WLTP-toimintamatkaan. 135 kW:n latausvalmiudella varustetun ENYAQ RS iV:n litiumioniakun saa pikalatausasemasta ladattua 10:stä 80 prosentin lataustasoon parhaimmillaan jo 36 minuutissa.


Katso ENYAQ iV -mallin hinnastot ja varusteluettelot

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi