Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Subaru Outback turvallisin auto Euro NCAP lisäksi myös Japanissa

Subaru Outbackista tuli auto, joka sai korkeimmat turvallisuuspisteet kaikista Euro NCAP 2020-2021 -testatuista autoista. Nyt malli on toistanut saman saavutuksen Japanissa, ja JNCAP on myöntänyt sille Best Award 2021 -palkinnon.

Subaru Corporation tiedotti, että Outback on palkittu vuoden 2021 parhaalla palkinnolla Japan New Car Assessment Programissa (JNCAP), joka vastaa japanilaista Euro NCAP:ia. JNCAP:n toteuttavat maa-, infrastruktuuri-, liikenne- ja matkailuministeriö (MLIT) ja National Agency for Vehicle Safety and Victim Assistance (NASVA).

Tämä on toinen vuosi peräkkäin, kun Subaru on palkittu parhaalla palkinnolla. Viime vuonna Levorg palkittiin vuoden 2020 parhaan tuloksen palkinnolla. JNCAP 2021:ssä Five Star Award myönnetään ajoneuvoille, jotka on varustettu automaattisella hätäkutsujärjestelmällä onnettomuuksien varalta ja joiden törmäyssuojaus ja ennaltaehkäisevä turvallisuus on saavuttanut A-luokan. Kaikista JNCAP 2021:n viiden tähden ajoneuvoista Outback sai korkeimman kokonaisarvioinnin (185,02/190 pistettä).

Törmäysturvallisuuden osalta Outback perustuu Subaru Global Platformin ja sisäisen runkorakenteen yhdistelmään. Tällä saavutetaan suurempi vääntöjäykkyys ja iskuvoiman vaimennus verrattuna edellisen sukupolven Outbackiin. Lisäksi siinä on toinen törmäyssuojarakenne, jonka tarkoituksena on vähentää loukkaantumisriskiä paitsi oman ajoneuvonsa matkustajille myös Outbackiin törmäävän ajoneuvon osalta. Kahdeksan matkustajien turvatyynyä on vakiovarusteena. Japanissa vakiovarusteisiin kuuluu myös jalankulkijoiden turvatyyny, jonka tarkoituksena on vähentää jalankulkijoihin kohdistuvaa törmäystä.

Ennaltaehkäisevän turvallisuuden kannalta uuden sukupolven EyeSight-järjestelmä, jonka katselukulma on entistä laajempi, on vakiovarusteena kaikissa Outback-malleissa. Vakiovarusteisiin on myös äskettäin lisätty sähköinen jarruavustin, joka tarjoaa automaattisen jarrutusavustuksen vähentääkseen törmäysriskiä erilaisissa liikennetilanteissa.

Pyrkiessään ”toimittamaan onnellisuutta kaikille” Subaru jatkaa turvallisuuden parantamista ensisijaisen, aktiivisen, passiivisen, ennaltaehkäisevän ja yhdistetyn turvallisuusteknologian avulla. Nämä viisi luokkaa yhdistyvät Subarun kokonaisvaltaiseen näkemykseen liikenneturvallisuudesta. Turvallisuus perustuu periaatteeseen, että kuljettajien ja kaikkien matkustajien on koettava turvallisuus selkeästi nautinnollisen ajamisen kautta. Näillä toimilla Subaru pyrkii saavuttamaan nolla kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta vuoteen 2030 mennessä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi