Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tero Törmänen LänsiAuton vaihtoautoliiketoiminnan johtajaksi

LänsiAuto vahvistaa vaihtoautokaupan osaamistaan: Kamuxin ostojohtajana ja johtoryhmän jäsenenä toiminut Tero Törmänen on nimitetty LänsiAuton vaihtoautoliiketoiminnan johtajaksi 1.10.2022 alkaen. Tässä yhteydessä LänsiAuton vaihtoautoliiketoiminta yhtiöitetään, ja Törmänen on kutsuttu sen osakkaaksi.

Tero Törmänen on nimitetty LänsiAuton vaihtoautoliiketoiminnan johtajaksi 1.10.2022 alkaen

LänsiAuton vaihtoautomyynti on voimakkaassa kasvussa: vuoden 2022 ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana vaihtoautojen liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin numeroin noin 20%. Yhtiö on lisäksi avannut alkuvuoden aikana kaksi uutta autotaloa: Seinäjoelle ja Tallinnaan. LänsiAuton liikkeitä on nyt Suomessa ja Virossa yhteensä 11.

”LänsiAuton poikkeuksellisen arvostettu brändi, hyvät liikepaikat, vahva yhteishenki ja pitkälle kehitetyt järjestelmät antavat hyvät lähtökohdat vaihtoautokaupan kehittämiselle ja kasvattamiselle. Olen aikanaan työskennellyt LänsiAutossa pitkään, ja tunnen talon hyvin. Katsomme mielenkiinnolla myös maantieteellistä laajenemista erityisesti Suomessa ja Baltian maissa”, kuvailee Tero Törmänen.

LänsiAuto toimii myös uusien autojen maahantuojana ja vähittäiskauppiaana sekä useiden eri merkkien valtuutettuna huoltona ja korikorjaamona. Konserni on myös maailman suurimman autovuokraamon Enterprisen franchising-kumppani Suomessa sekä leasing-rahoittaja yritysautokaupassa.

”Olemme päivittäneet strategiamme vuonna 2021 tavoitteenamme vahvistaa fokustamme eri liiketoiminta-alueilla erottamalla ne organisatorisesti aiempaa itsenäisemmiksi. Käytännössä meillä on siis nyt selvästi aiempaa enemmän myyntivoimaa ja muita resursseja esimerkiksi vaihtoautokaupassa. Uudistuneen toimintatavan ansiosta olemme vahvassa kasvussa vuonna 2022 haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Olen todella iloinen saadessamme Tero Törmäsen kasvun rakentamisen tueksi LänsiAutossa”, kommentoi LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

LänsiAuton vaihtoautoliiketoimintaa tähän saakka johtanut Sami Sormunen siirtyy LänsiAuto Leasing -liiketoiminnan johtajaksi vastuullaan muun muassa LänsiAuto Leasing -konseptin kehittäminen sekä leasing-myyntitiimin vahvistaminen.

LänsiAuto on kasvava ja kehittyvä autoalan konserni, joka tarjoaa automyynti-, korjaamo-, leasing- ja vuokraamopalveluja. Yhtiö on suomalainen vuonna 1978 perustettu perheyritys. Tilikaudella 2021 sen liikevaihto oli noin 322 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee noin 500 autoalan ammattilaista. LänsiAuto on Opelin maahantuoja Suomessa ja Baltiassa sekä maailman suurimman autovuokraamon Enterprisen franchising-kumppani Suomessa. Uusien autojen kaupassa se edustaa Opelin lisäksi muun muassa Toyotaa, Kiaa ja Mercedes-Benziä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi