Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Traficom: Ajopiirturikorjaamoiden toiminnassa puutteita – piirtureita tarkastettu virheellisesti

Ajopiirturikorjaamoiden toiminta on luvanvaraista. Luvat myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Vuonna 2021 toteutettiin kaikille piirturikorjaamoille suunnattu valvontakampanja. Yleisimpiä puutteita olivat virheellisesti suoritettu piirturin määräaikaistarkastus ja puuttuva vastuuhenkilö.

Traficom toteutti kaikille piirturikorjaamoille valvontakampanjan, jossa kaikki piirturikorjaamot velvoitettiin toimittamaan tietopyynnössä esitetyt asiakirjat Traficomin arvioitavaksi. Lisäksi 37 korjaamolle tehtiin valvontatarkastus.  Paikan päällä tehtävissä valvontatarkastuksissa tarkastettiin luvan myöntämisen edellytykset ja pyydettiin tarkastettavaksi piirturin tekninen tuloste silloin kun se oli mahdollista. Joissain tapauksissa havaitut puutteellisuudet johtivat varoitukseen ja vähäisimpien puutteiden johdosta korjaamo valikoitui riskiperusteisesti tulevien valvontatarkastuksien kohteeksi.

Yleisimpiä puutteita virheellisesti suoritettu piirturin määräaikaistarkastus ja puuttuva vastuuhenkilö

Valvonnassa yleisimpinä puutteina nousi esiin virheellisesti suoritettu piirturin määräaikaistarkastus ja puuttuva vastuuhenkilö. ”Suosittelemme, että luvan vastuuhenkilö kertaa piirturien määräaikaistarkastusmenetelmät ja tarkastelee muiden luvanvaraisia tehtäviä tekevien henkilöiden töitä korjaamolla. Lisäksi nopeudenrajoittimen tarkastuksia piirturin kautta suorittaessa tulee huomioida, ettei piirturin tietoihin vahingossa tallennu määräaikaistarkastusta, mikäli määräaikaistarkastusta ei suoriteta kokonaisuudessaan asianmukaisesti”, toteaa Traficomin ylitarkastaja Erik Stålhammar.

Uudet sinettityypit älypiirtureihin pakollisia 1.3.2022 alkaen

Uudet, standardin EN-16882 mukaiset, sinetit ovat nyt saatavilla ja niiden käyttö tulee olemaan pakollista 28.2.2022 jälkeen. Uuden sinetin tunnistaa niihin laitetusta ”T-logosta”. Korjaamoiden tulee asentaa uusi sinetti edellä mainitun päivämäärän jälkeen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi