Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tuhansia uusia sähköauton latauspisteitä työsuhdeautoilijalle

Plugit Finland on ottanut julkisilla latauspisteilä käyttöön roaming-ominaisuuden, joka mahdollistaa sähköautoilevien yritysasiakkaiden palvelemisen entistä paremmin. Uudistuksen ansiosta vapaasta autoedusta nauttiva autoilija voi ladata ajoneuvoaan yhdellä latausavaimella Plugitin omien julkisten latauspisteiden lisäksi K-latauksen ja Virran latauspisteessä. Lataamisesta aiheutuvat kulut hoituvat yhdellä laskulla, ilman hallinnollista hässäkkää ja kuittirumbaa.

Työnantajien ja leasing-yhtiöiden näkökulmasta latauskulujen hallinta on ollut työlästä, mikäli ajoneuvoa on ladattu usean operaattorin latauspisteillä. Plugit on ottanut osaksi palveluvalikoimaansa roaming-latausmahdollisuuden, eli Plugitin lataussovelluksella tai täginä tunnetulla latausavaimella voi ladata ajoneuvoa myös K-latauksen ja Virran latauspisteissä. 

Käytännössä kun vapaasta autoedusta nauttiva työsuhdeautoilija aloittaa latauksen K-latauksen pisteellä Plugitin lataussovelluksella, lataustapahtumat kerääntyvät yhteen paikkaan eikä työnantajan tarvitse kaivella latauslaskuja useasta eri paikasta. Roamingin tulee käyttöön 20.6, jolloin sähköautoilijoiden käyttöön avataan tuhansia uusia julkisia latauspisteitä. Latausverkkoa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa lisää.  

Julkinen latausverkosto arjen tueksi  

Sähköiseen liikkumiseen siirtyminen puhuttaa tällä hetkellä useitä yrityksiä ja työnantajia. Sähköautojen määrä on kasvussa ja vuonna 2022 lähes joka toinen työsuhdeautoilija ajelee ladattavalla ajoneuvolla. Autoa ladataan pääasiassa kotona tai työpaikalla, mutta julkiset latauspisteet ovat tuntuva ja mukava lisä. Julkisella latauspisteellä viitataan latauslaitteeseen, joka on vapaassa käytössä, kuten huoltoasemien ja kauppojen yhteydessä. Esimerkiksi taloyhtiön latauspisteet eivät ole julkisia. 

Plugit on ottanut tehtäväkseen ratkoa sähköajoneuvojen lataamiseen liittyvää problematiikkaa. Plugit hoitaa latauskumppanin roolissa jo esimerkiksi LeasePlanin asiakkaiden ja useiden yritysten työpaikkalatauksia, työsuhdelatauksia ja yrityksien oman kaluston lataamista. 

”Uudistuksen myötä lataustapahtumien hallinnointi helpottuu entisestään. Vaikka roaming-lataaminen on kilowattien osalta kalliimpaa, säästöä syntyy keskitetyn laskutuksen ansiosta. Me Plugitilla tuotamme sähköautoilijoille palvelua, emme siis myy sähköä, joten latauspisteiden omistavat tahot määrittävät hinnoittelun. Toisen palveluntarjoajan verkossa tapahtuvan eli niin sanotun roamingin hinta saattaa vaihdella, joten ennen lataamisen aloittamista kannattaa tarkistaa hinta Plugitin lataussovelluksesta. Uudistus helpottaa sähköautoiluun siirtymistä entisestään sekä työsuhdeautoilijoita että työnantajia,” kertoo Plugitin myynti-ja markkinointijohtaja Topi Aaltonen. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi