Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Turun Gigantissa otettiin televisiot seinältä ja lahjoitettiin hyvään

Skanssin Gigantissa Turussa purettiin energiatalkoiden hengessä TV-seinä, ja lahjoitettiin siinä esitellyt tuotteet apua tarvitseville. 24 kappaletta taulutelevisioita matkasi torstaina 22.9. henkilökunnan kyydillä Fingerroosin säätiön ja Turun Iceheartsien suuntaan. 46-tuumaiset Samsung-laitteet kohtaavat uudet omistajansa sekä ikäihmisten, perheiden, että lasten ja nuorten hyvinvointia tukevan toiminnan myötä.

Skanssin Gigantissa Turussa purettiin energiatalkoiden hengessä TV-seinä, ja lahjoitettiin siinä esitellyt tuotteet apua tarvitseville.

Turun Skanssin Gigantin osastopäällikkö Seppo Salonen on tyytyväinen mies. Vuodesta 2011 pystyssä olleen TV-esittelyseinän tilalla on enää taustakangas, mutta siinä komeilleet laitteet ovat nyt päätyneet tarpeeseen ja tosikäyttöön.

”Kaikella on aikansa. Näinä aikoina halusimme luopua suhteettoman energiasyöpöstä seinästä. Oli myös selvä, että halusimme hyvässä kunnossa olleille, 24 laatulaitteelle hyödyllistä jatkokäyttöä. Otimme yhteyttä alueellisiin järjestöihin: Turun Iceheartsin ennaltaehkäisevä lastensuojelutyö ja Fingerroosin säätiön monipuolinen tuki ikäihmisille ja perheille oli sydäntämme lähinnä. Tärkeintä oli, että televisiot matkaavat arjen avuksi heille, kenellä ei välttämättä olisi mahdollisuus niitä itse hankkia.”

Salosen mukaan Gigantin henkilökunnan mentaliteettiin kuuluu tehokas toimeen tarttuminen ja halu saada vaikutusta aikaan. Aiemmin Skanssin myymälä on muun muassa tuonut digilahjoilla jouluiloa Turun seudulla Me-säätiön kautta tuettaville perheille.

”Jokainen voi olla pienellä vaivalla hyväntekijä – esimerkiksi kierrättämällä toimivaa mutta käyttämätöntä kodinelektroniikkaa sitä tarvitseville. Ja kun laitteen elinkaari tulee päätökseen, tuo sen tänne meille maksutta lopulliseen kierrätykseen. Huolehdimme arvokkaat jalometallit kiertoon turvallisesti Kuusakoski Recyclingin kanssa. Marraskuusta eteenpäin Gigantteihin kierrätykseen tuotavat, hyväkuntoiset läppärit voi lahjoittaa myös valtakunnallisen Kaikille kone -toiminnan hyväksi, auttamaan opiskeluissa niitä tarvitsevia”, Salonen vinkkaa.

Lokakuun puolessavälissä Gigantti julkaisee Tech Trouble -tutkimuksensa tulosraportin, joka tukee yhteistä työtä digitaalisen yhdenvertaisuuden edistämisessä. Vuosittainen, YouGovin toteuttama tutkimus selvittää digitalisaation haasteita teknologiaan ja kodinelektroniikkaan liittyen. Gigantin tutkimusraportissa esitetään myös ratkaisuja digikuilujen kaventamiseen.

”Meille myymälän arjessa on tärkeintä auttaa asiakkaitamme tasavertaisesti, ymmärrettävästi ja niin, että jokainen tuntee saavansa ratkaisun juuri omiin tarpeisiin ja haasteisiinsa. Henkilökunnallekin on tärkeää, että jää tunne, jotta on ollut hyödyksi. Tätä hyvää yhteistä tunnetta vahvistamme myös jatkossa olemalla aktiivinen, avulias työyhteisö”, Salonen summaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi