Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Vahvassa kasvussa jatkava Opel on ainoa maaliskuussa myyntiään kasvattanut TOP10-merkki

Vuonna 2022 henkilöautojen kokonaismarkkina on jäänyt viime vuodesta, mutta Opel jatkaa vahvassa kasvussa. Vuoden alusta lähtien Opel on ylivoimaisesti eniten myyntiään kasvattanut TOP10-henkilöautomerkki.

Maaliskuun markkinaosuus nousi jo 5,4 %:iin ja vuoden alusta se on 5 %. Kasvua viime vuoden ensimmäiseen vuosineljännekseen on 16 %, kun samaan aikaan henkilöautomarkkina on -22 %:n laskussa. Samalla automarkkinan sähköistyminen jatkuu ennennäkemättömällä vauhdilla.

Vuoden 2022 trendi Suomen automarkkinoilla on sähköinen ajaminen. Kalliimmissa hintaluokissa sähköistetyt vaihtoehdot ovat olleet suosittuja jo jonkin aikaa, mutta nyt tarjolla on kasvava määrä myös edullisempia sähköautoja.

”Näemme tämän Opelilla reaaliajassa: menestystuotteemme, sähköinen Mokka-e kerää enemmän yhteydenottoja ja koeajoja viikosta toiseen. Polttoaineiden hintojen viimeaikainen nousu kiihdytti tätä kehitystä. Sähköautolla liikkuminen maksaa vain murto-osan polttomoottoriautolla ajamisesta – ja latauspisteiden jatkuva lisääntyminen tarkoittaa yhä helpompaa siirtymistä sähköiseen autoiluun”, kuvailee Opelin maajohtaja Tomi Mäkinen.

Opel-myynnin merkittävä kasvu haastavassa markkinatilanteessa ja poikkeuksellisessa toimintaympäristössä on rakennettu määrätietoisella tekemisellä yhdessä jälleenmyyjäverkoston kanssa. Myös tuotteiden uudistuminen sekä kohtuullinen saatavuus valmistajalta ovat tärkeitä kasvun tukipilareita.

”Meillä on ollut erinomainen alkuvuosi, minkä taustalla on vahvasti uudistunut ja samalla sähköistynyt Opel-mallisto sekä investointimme Opel-myyntiin. Ladattavien hybridien ja täyssähköautojen myynti on ollut Suomessa jo pidempään voimakkaassa kasvussa. Opel tarjoaa tällä hetkellä sähköistettynä peräti kuusi henkilöautomallia ja kolme tavara-automallia. Myös tulevaisuus näyttää valoisalta: tänä keväänä tuomme Suomen kahteen suurimpaan henkilöautosegmenttiin omat uutuudet; uuden Grandland PHEV:n ja täysin uuden Astra PHEV:n”, kertoo Tomi Mäkinen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi